Oznaka |
Programske enote |
Obvezno/ |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
B – Strokovni moduli |
||||
M1 |
Osnove gostinstva in turizma |
obvezno |
140 |
8 |
M2 |
Podjetništvo |
obvezno |
56 |
3 |
M3 |
Strokovno sporazumevanje v tujih jezikih |
obvezno |
84 |
4 |
M4 |
Kulinarika in turistične zanimivosti doma in v svetu |
obvezno |
56 |
3 |
M5 |
Redni obroki |
izbirno |
140 |
6 |
M6 |
Izredni obroki |
izbirno |
140 |
6 |
M7 |
Ponudba rednih obrokov |
izbirno |
84 |
4 |
M8 |
Ponudba izrednih obrokov |
izbirno |
56 |
4 |
M9 |
Spremljanje in vodenje v turizmu |
izbirno |
140 |
6 |
M10 |
Prodaja turističnih proizvodov |
izbirno |
56 |
4 |
M11 |
Turistične informacije |
izbirno |
140 |
6 |
M12 |
Hotelske in receptorske storitve |
izbirno |
84 |
4 |
M13 |
Priprava dietnih jedi |
izbirno |
28 |
3 |
M14 |
Catering |
izbirno |
28 |
3 |
M15 |
Estetika in senzorika |
izbirno |
28 |
3 |
M16 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
izbirno |
28 |
3 |
M 17 |
Animacija gostov |
izbirno |
56 |
4 |
M 18 |
Organizacija turističnih storitev |
izbirno |
56 |
4 |
M 19 |
Dopolnilne dejavnosti v hotelu |
izbirno |
28 |
3 |
M 20 |
Turistično destinacijski menedžment |
izbirno |
28 |
3 |
M 21 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
izbirno |
28 |
3 |
M 22 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
izbirno |
28 |
3 |
Skupaj B |
|
784 |
41 |
|
Od tega: |
||||
|
Praktični pouk |
280 |
12 |
|
Č – Praktično usposabljanje z delom |
||||
|
Praktično usposabljanje z delom pri delodajalcu |
|
228 |
10 |
E – Odprti kurikulum |
||||
|
Odprti kurikulum |
112 |
5 |
|
|
||||
Skupaj pouka (B+E) |
|
896 |
46 |
|
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
508 |
22 |
|
Skupaj (B+Č+E) |
|
1124 |
56 |
|
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev in zagovor) |
|
4 |
||
Skupaj kreditnih točk |
|
60 |
||
|
||||
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
28 |
|
|
Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju |
|
6 |
|
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
34 |
|
Pojasnilo k predmetniku:
Izbirni strokovni moduli: dijak izmed strokovnih modulov od M5 do M22 izbere strokovne module v obsegu 23 KT.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih.
Oznaka |
Strokovni modul |
Izvajalec |
Znanje |
M1 |
Osnove gostinstva in turizma |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, geografije, zgodovine, umetnostne zgodovine, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja izobrazba iz gostinstva, živilstva ali hotelirstva, in |
||
M2 |
Podjetništvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, organizacije ali hotelirstva |
M3 |
Strokovno sporazumevanje v tujih jezikih |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznih tujih jezikov |
M4 |
Kulinarika in turistične zanimivosti doma in v svetu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, turizma ali hotelirstva |
M5 |
Redni obroki |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva |
||
M6 |
Izredni obroki |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva |
||
M7 |
Ponudba rednih obrokov |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva |
||
M8 |
Ponudba izrednih obrokov |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva |
||
M9 |
Spremljanje in vodenje v turizmu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije |
||
M10 |
Prodaja turističnih proizvodov |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva ali visokošolska izobrazba iz geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije |
||
M11 |
Turistične informacije |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva ali visokošolska izobrazba iz geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije |
||
M12 |
Hotelske in receptorske storitve |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva ali visokošolska izobrazba iz geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije |
||
M13 |
Priprava dietnih jedi |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva |
||
M14 |
Catering |
učitelj |
visokošolska izobrazba živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali visoka izobrazba hotelirske, turistične ali ekonomske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva |
||
M15 |
Estetika in senzorika |
učitelj |
visokošolska izobrazba živilske tehnologije, biologije, kemije ali hotelirstva |
M16 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
učitelj |
visokošolska izobrazba živilske tehnologije, turizma ali hotelirstva |
M17 |
Animacija gostov |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije dela ali živilske tehnologije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, gostinstva ali visokošolska izobrazba iz hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije dela ali živilske tehnologije |
||
M18 |
Organizacija turističnih storitev |
učitelj praktičnega pouka |
visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije dela ali hotelirstva; |
M19 |
Dopolnilne dejavnosti v hotelu |
učitelj |
višja ali visokošolska izobrazba iz turizma hotelirstva ali ekonomije |
M20 |
Turistično destinacijski menedžment |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva ekonomije ali organizacije dela |
M21 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali hotelirstva |
M22 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali hotelirstva |