1.1.Ime izobraževalnega programa:
GASTRONOMIJA IN TURIZEM
1.2. Naziv strokovne izobrazbe: gastronomsko-turistični tehnik/ gastronomsko-turistična tehnica
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju dijaki), da:
Dijak bo ob zaključku izobraževanja:
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmet in strokovni modul |
Ustno |
Pisno |
Izdelek oziroma storitev |
Drugo |
P1 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P3 |
Tuji jezik I |
x |
x |
|
|
P4 |
Tuji jezik II |
x |
x |
|
|
P5 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P6 |
Zgodovina |
x |
|
|
|
P7 |
Geografija |
x |
|
|
|
P8 |
Sociologija |
x |
|
|
|
P9 |
Psihologija |
x |
|
|
|
P10 |
Fizika |
x |
|
|
|
P11 |
Biologija |
x |
|
|
|
P12 |
Kemija |
x |
|
|
|
P13 |
Športna vzgoja |
|
|
|
x |
M1 |
Osnove gostinstva in turizma |
x |
|
|
|
M2 |
Podjetništvo in zakonodaja |
x |
|
|
|
M3 |
Poslovno komuniciranje in IKT |
x |
|
|
|
M4 |
Naravna in kulturna dediščina |
x |
|
|
|
M5 |
Priprava rednih obrokov |
|
|
x |
|
M6 |
Priprava izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M7 |
Strežba rednih obrokov |
|
|
x |
|
M8 |
Strežba izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M9 |
Turistično spremljanje in vodenje |
x |
|
|
|
M10 |
Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov |
x |
|
|
|
M11 |
Obdelava turističnih informacij |
x |
|
|
|
M12 |
Hotelska in receptorska dela |
x |
|
|
|
M13 |
Priprava dietnih jedi |
|
|
x |
|
M14 |
Catering |
|
|
x |
|
M15 |
Estetika in senzorika |
x |
|
|
|
M16 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
x |
|
|
|
M17 |
Animacija |
|
|
x |
|
M18 |
Organizacija turističnih storitev |
x |
|
|
|
M19 |
Dopolnilne dejavnosti v hotelu |
x |
|
|
|
M20 |
Turistično destinacijski menedžment |
x |
|
|
|
M21 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
|
|
x |
|
M22 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
|
|
x |
|
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole, opravili vse obveznosti sprejetih vsebin interesnih dejavnosti in vse obveznosti praktičnega usposabljanja z delom oziroma napredujejo po sklepu programskega učiteljskega zbora.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega:
Obvezni del:
Izbirni del:
Izobraževalni program ne omogoča pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij po postopku, ki je določen s predpisi, ki urejajo nacionalne poklicne kvalifikacije.