| Oznaka | Programske enote | Obvezno/ izbirno | Skupno število ur | Število kreditnih točk | 
| A – Splošnoizobraževalni predmeti | ||||
| P1 | Slovenščina | obvezno | 213 | 12 | 
| P2 | Madžarščina I , Madžarščina II | obvezno | 213 | 12 | 
| P3 | Matematika | obvezno | 213 | 12 | 
| P4 | Tuji jezik | obvezno | 164 | 9 | 
| P5 | Umetnost | obvezno | 33 | 2 | 
| P6 | Naravoslovje | obvezno | 132 | 6 | 
| P7 | Družboslovje | obvezno | 132 | 6 | 
| P8 | Športna vzgoja | obvezno | 164 | 7 | 
| Skupaj A | 
 | 1264 | 66 | |
| B – Strokovni moduli | ||||
| M 1 | Osnove v gostinstvu | obvezno | 287 | 12 | 
| M 2 | Komuniciranje in poslovanje | obvezno | 81 | 4 | 
| M 3 | Priprava posameznih skupin jedi | izbirno | 117 | 6 | 
| M 4 | Priprava rednih obrokov | izbirno | 150 | 8 | 
| M 5 | Priprava izrednih obrokov | izbirno | 108 | 7 | 
| M 6 | Postrežba pijač | izbirno | 67 | 4 | 
| M 7 | Postrežba rednih obrokov | izbirno | 200 | 10 | 
| M 8 | Postrežba izrednih obrokov | izbirno | 108 | 7 | 
| M 9 | Eko turizem | izbirno | 81 | 5 | 
| M 10 | Kultura bivanja | izbirno | 81 | 5 | 
| M 11 | Tekstilije | izbirno | 213 | 11 | 
| M 12 | Slovenske narodne jedi | izbirno | 50 | 3 | 
| M 13 | Delikatesna kuhinja | izbirno | 50 | 3 | 
| M 14 | Peka pic | izbirno | 50 | 3 | 
| M 15 | Peka peciva | izbirno | 50 | 3 | 
| M 16 | Priprava jedi pred gostom | izbirno | 50 | 3 | 
| M 17 | Mešane pijače | izbirno | 50 | 3 | 
| M 18 | Slovenska vina | izbirno | 50 | 3 | 
| M 19 | Dekoracije | izbirno | 50 | 3 | 
| M 20 | Kreativnost | izbirno | 50 | 3 | 
| M 21 | Oskrba na domu | izbirno | 50 | 3 | 
| Skupaj B | 
 | 843 | 43 | |
| Od tega minimalno za praktično izobraževanje: | ||||
| C- Praktično izobraževanje v šoli | ||||
| 
 | Praktični pouk | 
 | 280 | 12 | 
| Č – Praktično usposabljanje z delom | ||||
| 
 | Praktično usposabljanje z delom | 
 | 1292 | 52 | 
| D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela | ||||
| 
 | Aktivno državljanstvo | 
 | 30 | 2 | 
| Interesne dejavnosti | 
 | 130 | 6 | |
| Skupaj D | 
 | 160 | 8 | |
| E – Odprti del kurikuluma | ||||
| 
 | Odprti kurikulum | 
 | 416 | 18 | 
| Skupaj pouka (A+B+E) | 
 | 2523 | 127 | |
| Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) | 
 | 1572 | 64 | |
| Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) | 
 | 2683 | 135 | |
| Skupaj (A+B+Č+D+E) | 
 | 3975 | 187 | |
| Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev in zagovor) | 
 | 2 | ||
| Skupaj kreditnih točk | 
 | 189 | ||
| 
 | ||||
| Število tednov izobraževanja v šoli | 
 | 72 | 
 | |
| Število tednov praktičnega usposabljanja z delom | 
 | 34 | 
 | |
| Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela | 
 | 5 | 
 | |
| Skupno število tednov izobraževanja | 
 | 111 | 
 | |
Pojasnila k predmetniku:
    Madžarščina I: materni jezik - višja raven.
    Madžarščina II: drugi jezik - nižja raven.
    Izbirni strokovni moduli: šola oz. dijaki  izberejo med izbirnimi strokovnimi moduli od M3 do M 11 strokovne module v  obsegu 21 KT, med izbirnimi strokovnimi moduli od M 3 do M 21 pa modula v  obsegu 6 KT.
    Cilji  in vsebine družboslovja, naravoslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v  strokovnih modulih v različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg  povezovanja določi šola v izvedbenem kurikulu.
  Z  individualno učno pogodbo se obseg praktičnega pouka lahko zmanjša in nadomesti  s praktičnim usposabljanjem z delom, ki se lahko poveča na največ 53 tednov.
Izobraževalni  program se izvaja v šoli in pri delodajalcih. 
Praktično  usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali medpodjetniških  izobraževalnih centrih.
| Oznaka | Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli | Izvajalec | Znanje izvajalcev s področja | 
| P1 | Slovenščina | učitelj | visokošolskega izobraževanja slovenščine | 
| P2 | Madžarščina I, Madžarščina II | učitelj | visokošolskega izobraževanja madžarščine | 
| P3 | Matematika | učitelj | visokošolskega izobraževanja matematike | 
| P4 | Tuji jezik | učitelj | visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika | 
| P5 | Umetnost | učitelj | visokošolskega izobraževanja glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine | 
| P6 | Naravoslovje | učitelj | visokošolskega izobraževanja biologije, kemije ali fizike | 
| laborant | srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja | ||
| P7 | Družboslovje | učitelj | visokošolskega izobraževanja zgodovine, geografije ali sociologije | 
| P8 | Športna vzgoja | učitelj | visokošolskega izobraževanja športne vzgoje | 
| M1 | Osnove v gostinstvu | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije dela | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M2 | Komuniciranje in poslovanje | učitelji | visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, komunikologije, politologije, turizma, hotelirstva, ekonomije, organizacije dela, računalništva ali informatike | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M3 | Priprava posameznih skupin jedi | učitelji | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M4 | Priprava rednih obrokov | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M5 | Priprava izrednih obrokov | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M6 | Postrežba pijač | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M7 | Postrežba rednih obrokov | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouk | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M8 | Postrežba izrednih obrokov | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M9 | Eko turizem | učitelji | visokošolskega izobraževanja geografije, turizma, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, turizma ali gospodinjstva | ||
| M10 | Kultura bivanja | učitelji | visokošolskega izobraževanja biologije, živilstva, zdravstva, oblikovanja ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega izobraževanja gospodinjstva, gostinstva, živilstva ali zdravstva | ||
| M11 | Tekstilije | učitelj | visokošolskega izobraževanja tekstilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja tekstilstva | ||
| M12 | Slovenske narodne jedi | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva , hotelirstva ali turizma | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva | ||
| M13 | Delikatesna kuhinja | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva | ||
| M14 | Peka pic | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva | ||
| M15 | Peka peciva | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva | ||
| M16 | Priprava jedi pred gostom | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva | ||
| M17 | Mešane pijače | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva | ||
| M18 | Slovenska vina | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva | ||
| M19 | Dekoracija | učitelj | visokošolskega izobraževanja tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja tekstilstva ,oblikovanja ali gospodinjstva | ||
| M20 | Kreativnost | učitelj | visokošolskega izobraževanja tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva | ||
| M21 | Oskrba na domu | učitelj | visokošolskega izobraževanja sociale, zdravstva, psihologije, pedagogike, specialne pedagogike | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali srednješolskega izobraževanja z družboslovnega področja, zdravstva ali gospodinjstva |