A. SPLOŠNI DEL

1. IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

1.1. Ime izobraževalnega  programa:  SLAŠČIČAR
1.2. Naziv  poklicne izobrazbe:  slaščičar/ slaščičarka

2. CILJI IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA

Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom/vajencem in dijakinjam/vajenkam (v nadaljevanju dijakom/vajencem), da:

3. TRAJANJE IZOBRAŽEVANJA

3.1. Izobraževanje traja tri leta .
3.2. Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT) po ECTS.

4. VPISNI POGOJI

V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:

Posebni pogoji za vajeniško obliko izobraževanja: registrirana pogodba o vajeništvu.

5. OBVEZNI NAČINI OCENJEVANJA ZNANJA

Znanje se ocenjuje pri pouku ali izpitu iz naslednjih predmetov oziroma  modulov:

Programske enote

obvezni  načini  ocenjevanja znanja

Slovenščina

pisno in ustno

Matematika

ustno, pisni preizkusi, vaje, projektne naloge

Tuji jezik

samovrednotenje, vzajemno vrednotenje, projektno delo

Umetnost

ni določeno

Naravoslovje

ni določeno

Družboslovje

ni določeno

Športna vzgoja

praktične naloge

IKT in osnove poslovnega komuniciranja

ustno, vaje, delovna poročila, izdelek ali storitev, projektno delo

Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja

Osnove podjetništva in prodaje

Osnove živilstva

Osnove biotehnologije s prehrano

Trajno pecivo

Sladice

Sladoled

Oblike preverjanja in ocenjevanja skupaj načrtujejo in izvedejo učitelji, ki uresničujejo cilje posameznega predmeta oz. modula.

6. POGOJI ZA NAPREDOVANJE IN DOKONČANJE IZOBRAŽEVANJA

Pogoji za napredovanje

V višji letnik lahko napreduje dijak/vajenec, ki je ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjen iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole ter je opravil vse obveznosti interesnih dejavnosti in praktičnega usposabljanja z delom.

Pogoji za dokončanje

Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak/vajenec pridobiti pozitivno oceno pri:

Poleg tega mora opraviti:

Zaključni izpit obsega:

7. NACIONALNE POKLICNE KVALIFIKACIJE IN MODULI

-