1.1. Ime izobraževalnega programa: POMOČNIK V BIOTEHNIKI IN OSKRBI (DV) - 2022
1.2. Naziv poklicne izobrazbe: pomočnik v biotehniki in oskrbi/pomočnica v biotehniki in oskrbi
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Program, prilagojen za dvojezično izvajanje v slovenskem in madžarskem jeziku na narodno mešanem območju v Prekmurju, dodatno omogoča dijakom, da:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 2 leti.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten s 125 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je:
Oznaka predmeta/ modula |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Ustni odgovori |
Pisni izdelki |
Izdelek oziroma storitev in zagovor |
Drugo |
P1 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Madžarščina I, Madžarščina II |
x |
x |
|
|
P3 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P4 |
Družboslovje in naravoslovje |
x |
|
|
|
P5 |
Športna vzgoja |
|
|
|
praktične naloge |
M1 |
Komunikacija na delovnem mestu |
x |
|
|
|
M2 |
Čiščenje in urejanje prostorov |
|
|
x |
|
M3 |
Mehanizacija v biotehniki |
|
|
x |
|
M4 |
Temelji živilstva in prehrane |
|
|
x |
|
M5 |
Kuhanje in strežba |
|
|
x |
|
M6 |
Oskrba živali |
|
|
x |
|
M7 |
Osnove rastlinske pridelave |
|
|
x |
|
M8 |
Priprava živil živalskega izvora |
|
|
x |
|
M9 |
Priprava živil rastlinskega izvora |
|
|
x |
|
M10 |
Oblikovanje enostavnih tekstilij |
|
|
x |
|
M11 |
Oskrba na domu |
|
|
x |
|
M12 |
Pomoč pri pripravi obrokov |
|
|
x |
|
M13 |
Pomoč pri strežbi |
|
|
x |
|
M14 |
Temelji pridelave zelenjave |
|
|
x |
|
M15 |
Osnove čebelarstva |
|
|
x |
|
M16 |
Vzdrževalna dela v gozdu |
|
|
x |
|
M17 |
Mesarstvo |
|
|
x |
|
M18 |
Izdelava pekovskih in slaščičarskih izdelkov |
|
|
x |
|
M19 |
Mlekarstvo |
|
|
x |
|
M20 |
Predelava sadja, zelenjave in oljaric |
|
|
x |
|
M21 |
Priprava hitre hrane |
|
|
x |
|
M22 |
Pridelava in uporaba zelišč |
|
|
x |
|
M23 |
Enostavni izdelki za dekoracijo |
|
|
x |
|
M24 |
Vzdrževanje in higiena delovnih prostorov |
|
|
x |
|
M25 |
Vzdrževanje in izdelava enostavnih tekstilnih izdelkov |
|
|
x |
|
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole in so opravili vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-