Oznaka |
Programske enote |
Obvezno/ izbirno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||||
P1 |
Italijanščina |
obvezno |
213 |
12 |
P2 |
Slovenščina |
obvezno |
213 |
12 |
P3 |
Tuji jezik |
obvezno |
164 |
9 |
P4 |
Matematika |
obvezno |
213 |
12 |
P5 |
Umetnost |
obvezno |
33 |
2 |
P6 |
Naravoslovje |
obvezno |
132 |
6 |
P7 |
Družboslovje |
obvezno |
132 |
6 |
P8 |
Športna vzgoja |
obvezno |
164 |
7 |
Skupaj A |
|
1264 |
66 |
|
B – Strokovni moduli |
||||
M01 |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
obvezno |
100 |
4 |
M02 |
Poslovanje in organizacija |
obvezno |
75 |
3 |
M03 |
Komuniciranje |
obvezno |
150 |
6 |
M04 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
225 |
9 |
M05 |
Priprava posameznih skupin jedi |
izbirno |
64 |
3 |
M06 |
Priprava rednih obrokov |
izbirno |
180 |
8 |
M07 |
Priprava izrednih obrokov |
izbirno |
64 |
3 |
M08 |
Postrežba pijač |
izbirno |
64 |
3 |
M09 |
Postrežba rednih obrokov |
izbirno |
180 |
8 |
M10 |
Postrežba izrednih obrokov |
izbirno |
64 |
3 |
M11 |
Eko turizem |
izbirno |
180 |
8 |
M12 |
Kultura bivanja |
izbirno |
64 |
3 |
M13 |
Tekstilije |
izbirno |
64 |
3 |
Skupaj B |
|
858 |
37 |
|
Od tega minimalno za praktično izobraževanje: |
||||
C- Praktično izobraževanje v šoli |
||||
|
Praktični pouk |
|
75 |
3 |
Č – Praktično usposabljanje z delom |
||||
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
1520 |
60 |
D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela |
||||
|
Aktivno državljanstvo |
|
30 |
2 |
Interesne dejavnosti |
|
130 |
6 |
|
Skupaj D |
|
160 |
8 |
|
E – Odprti del kurikuluma |
||||
|
Odprti kurikulum |
|
173 |
7 |
|
||||
Skupaj pouka (A+B+E) |
|
2295 |
110 |
|
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
1595 |
63 |
|
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
2455 |
118 |
|
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
3975 |
178 |
|
Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev in zagovor) |
|
2 |
||
Skupaj kreditnih točk |
|
180 |
||
|
||||
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
66 |
|
|
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
|
40 |
|
|
Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela |
|
5 |
|
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
111 |
|
Pojasnila k predmetniku:
Izbirni strokovni moduli: med izbirnimi strokovnimi moduli od M5 do M11 dijak izbere tri module v obsegu 14 KT.
Povečan obseg pouka za 2 uri tedensko zaradi specifične rabe učnega jezika za izvajanje na narodno mešanem območju je že vključen v predmetnik.
Cilji in vsebine družboslovja, naravoslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v strokovnih modulih v različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg povezovanja določi šola v izvedbenem kurikulu.
V šolski obliki izobraževanja se z individualno učno pogodbo obseg praktičnega pouka lahko zmanjša in nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom, ki se lahko poveča na največ 53 tednov.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali medpodjetniških izobraževalnih centrih.
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Izvajalec |
Znanje izvajalcev s področja |
P1 |
Italijanščina |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja italijanščine |
P2 |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja slovenščine |
P3 |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika |
P4 |
Matematika |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja matematike |
P5 |
Umetnost |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine |
P6 |
Naravoslovje |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja biologije, kemije ali fizike |
laborant |
srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja |
||
P7 |
Družboslovje |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja zgodovine, geografije ali sociologije |
P8 |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja športne vzgoje |
M1 |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja ekonomije, informatike, računalništva, organizacije dela, upravljanja in poslovanja ali višješolskega izobraževanja poslovne šole. |
učitelj praktičnega pouka |
visokošolskega izobraževanja ekonomije, informatike, računalništva, organizacije dela, upravljanja in poslovanja, višješolskega izobraževanja poslovne šole, strojepisja in stenografije ali upravne smeri. |
||
M2 |
Poslovanje in organizacija |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja ekonomije ali organizacije dela |
učitelj praktičnega pouka |
visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ekonomije ali organizacije dela |
||
M3 |
Komuniciranje |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja ekonomije, organizacije dela, psihologije, andragogike ali komunikologije. |
učitelj praktičnega pouka |
visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ekonomije, organizacije dela, psihologije, andragogike ali komunikologije |
||
M4 |
Osnove v gostinstvu |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije, organizacije dela ali turizma. |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M5 |
Priprava posameznih skupin jedi |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, kemije, biologije ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M6 |
Priprava rednih obrokov |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M7 |
Priprava izrednih obrokov |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M8 |
Postrežba pijač |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M9 |
Postrežba rednih obrokov |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouk |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M10 |
Postrežba izrednih obrokov |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M11 |
Eko turizem |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja geografije, turizma, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja ekonomije, organizacije dela, gostinstva, turizma ali gospodinjstva |
||
M12 |
Kultura bivanja |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja biologije, živilstva, zdravstva, oblikovanja ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
visokošolskega izobraževanja ekonomije, gospodinjstva, gostinstva, živilstva ali zdravstva |
||
M13 |
Tekstilije |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja tekstilstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja tekstilstva |