1.1. Ime izobraževalnega programa: GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE (IS) - 2020
Izobraževalni program z italijanskim učnim jezikom, prilagojen za izvajanje na narodno mešanem območju v Slovenski Istri.
1.2. Naziv poklicne izobrazbe: gastronom hotelir/gastronomka hotelirka
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Program je prilagojen za izvajanje v italijanskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v Slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 3 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Posebni pogoji za vajeniško obliko izobraževanja: registrirana pogodba o vajeništvu.
Oznaka predmeta/ |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Ustni odgovori |
Pisni izdelki |
Izdelek oziroma storitev in zagovor |
Drugo |
P1 |
Italijanščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P3 |
Tuji jezik |
x |
x |
|
|
P4 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P5 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P6 |
Naravoslovje |
x |
|
|
|
P7 |
Družboslovje |
x |
|
|
|
P8 |
Športna vzgoja |
|
|
|
Praktične naloge |
M1 |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
|
|
x |
|
M2 |
Poslovanje in organizacija |
|
|
x |
|
M3 |
Komuniciranje |
|
|
x |
|
M4 |
Osnove v gostinstvu |
|
|
x |
|
M5 |
Priprava posameznih skupin jedi |
|
|
x |
|
M6 |
Priprava rednih obrokov |
|
|
x |
|
M7 |
Priprava izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M8 |
Postrežba pijač |
|
|
x |
|
M9 |
Postrežba rednih obrokov |
|
|
x |
|
M10 |
Postrežba izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M11 |
Eko turizem |
|
|
x |
|
M12 |
Kultura bivanja |
|
|
x |
|
M13 |
Tekstilije |
|
|
x |
|
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole, in so opravili vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.
Za dijake z individualno učno pogodbo je za napredovanje iz drugega v tretji letnik pogoj opravljanje vmesnega preizkusa.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-