1.1. Ime izobraževalnega programa: PEK- 2020
1.2. Naziv poklicne izobrazbe: pek/pekovka
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom/vajencem in dijakinjam/vajenkam (v nadaljevanju: dijakom/vajencem), da:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 3 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Posebni pogoji za vajeniško obliko izobraževanja: registrirana pogodba o vajeništvu.
Oznaka predmeta/ |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Ustni odgovori |
Pisni izdelki |
Izdelek oziroma |
Drugo |
P1 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Tuji jezik |
x |
x |
|
|
P3 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P4 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P5 |
Naravoslovje |
x |
|
|
|
P6 |
Družboslovje |
x |
|
|
|
P7 |
Športna vzgoja |
|
|
|
praktične naloge |
M1 |
IKT in osnove poslovnega komuniciranja |
|
|
x |
|
M2 |
Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja |
|
|
x |
|
M3 |
Osnove podjetništva in prodaje |
|
|
x |
|
M4 |
Osnove živilstva |
|
|
x |
|
M5 |
Osnove biotehnologije s prehrano |
|
|
x |
|
M6 |
Osnovne vrste kruha in pekovskega peciva |
|
|
x |
|
M7 |
Posebne vrste kruha in pekovskega peciva |
|
|
x |
|
M8 |
Zahtevni pekovski izdelki |
|
|
x |
|
V višji letnik lahko napreduje dijak/vajenec, ki je ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjen iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole ter je opravil vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak/vajenec uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-