1.1. Ime izobraževalnega programa: SLAŠČIČAR
1.2. Naziv poklicne izobrazbe: slaščičar/ slaščičarka
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom/vajencem in dijakinjam/vajenkam (v nadaljevanju dijakom/vajencem), da:
3.1. Izobraževanje traja tri leta .
3.2. Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT) po ECTS.
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Posebni pogoji za vajeniško obliko izobraževanja: registrirana pogodba o vajeništvu.
Znanje se ocenjuje pri pouku ali izpitu iz naslednjih predmetov oziroma modulov:
Programske enote | obvezni načini ocenjevanja znanja |
Slovenščina |
pisno in ustno |
Matematika |
ustno, pisni preizkusi, vaje, projektne naloge |
Tuji jezik |
samovrednotenje, vzajemno vrednotenje, projektno delo |
Umetnost |
ni določeno |
Naravoslovje |
ni določeno |
Družboslovje |
ni določeno |
Športna vzgoja |
praktične naloge |
IKT in osnove poslovnega komuniciranja |
ustno, vaje, delovna poročila, izdelek ali storitev, projektno delo |
Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja |
|
Osnove podjetništva in prodaje |
|
Osnove živilstva |
|
Osnove biotehnologije s prehrano |
|
Trajno pecivo |
|
Sladice |
|
Sladoled |
Oblike preverjanja in ocenjevanja skupaj načrtujejo in izvedejo učitelji, ki uresničujejo cilje posameznega predmeta oz. modula.
Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napreduje dijak/vajenec, ki je ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjen iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole ter je opravil vse obveznosti interesnih dejavnosti in praktičnega usposabljanja z delom.
Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak/vajenec pridobiti pozitivno oceno pri:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-