1.1 Ime izobraževalnega programa: ŽIVILEC 2020
1.2 Naziv poklicne izobrazbe: živilec/živilka
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 3 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Ustno |
Pisno |
Izdelek oz. storitev |
Drugo |
P1 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Tuji jezik |
x |
x |
|
|
P3 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P4 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P5 |
Naravoslovje |
x |
|
|
|
P6 |
Družboslovje |
x |
|
|
|
P7 |
Športna vzgoja |
|
|
|
praktične naloge |
M1 |
IKT in osnove poslovnega komuniciranja |
|
|
x |
|
M2 |
Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja |
|
|
x |
|
M3 |
Osnove podjetništva in prodaje |
|
|
x |
|
M4 |
Osnove živilstva |
|
|
x |
|
M5 |
Osnove biotehnologije s prehrano |
|
|
x |
|
M6 |
Gotove jedi |
|
|
x |
|
M7 |
Testeninarstvo |
|
|
x |
|
M8 |
Predelava žit |
|
|
x |
|
M9 |
Predelava sadja in zelenjave |
|
|
x |
|
M10 |
Izdelava brezalkoholnih pijač |
|
|
x |
|
M11 |
Pivovarstvo |
|
|
x |
|
M12 |
Vinarstvo |
|
|
x |
|
M13 |
Žganjarstvo |
|
|
x |
|
M14 |
Izdelava delikates |
|
|
x |
|
M15 |
Oljarstvo |
|
|
x |
|
6.1 Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole, opravili obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom.
Za dijake z individualno učno pogodbo je pogoj za napredovanje iz drugega v tretji letnik opravljanje vmesnega preizkusa.
6.2 Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-