1.1. Ime izobraževalnega programa: GASTRONOMIJA IN TURIZEM- 2020
1.2. Naziv strokovne izobrazbe: gastronomsko-turistični tehnik/gastronomsko-turistična tehnica
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Dijak bo ob zaključku izobraževanja:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 4 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten z 240 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka predmeta/ |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Ustni odgovori |
Pisni izdelki |
Izdelek oziroma |
Drugo |
P1 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Tuji jezik I |
x |
x |
|
|
P3 |
Tuji jezik II |
x |
x |
|
|
P4 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P5 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P6 |
Zgodovina |
x |
|
|
|
P7 |
Geografija |
x |
|
|
|
P8 |
Sociologija |
x |
|
|
|
P9 |
Psihologija |
x |
|
|
|
P10 |
Fizika |
x |
|
|
|
P11 |
Biologija |
x |
|
|
|
P12 |
Kemija |
x |
|
|
|
P13 |
Športna vzgoja |
|
|
|
praktične naloge |
M1 |
Osnove gostinstva in turizma |
x |
|
|
|
M2 |
Podjetništvo in zakonodaja |
x |
|
|
|
M3 |
Poslovno komuniciranje in IKT |
x |
|
|
|
M4 |
Naravna in kulturna dediščina |
x |
|
|
|
M5 |
Priprava rednih obrokov |
|
|
x |
|
M6 |
Priprava izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M7 |
Strežba rednih obrokov |
|
|
x |
|
M8 |
Strežba izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M9 |
Turistično spremljanje in vodenje |
x |
|
|
|
M10 |
Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov |
x |
|
|
|
M11 |
Obdelava turističnih informacij |
x |
|
|
|
M12 |
Hotelska in receptorska dela |
x |
|
|
|
M13 |
Priprava dietnih jedi |
|
|
x |
|
M14 |
Catering |
|
|
x |
|
M15 |
Estetika in senzorika |
x |
|
|
|
M16 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
x |
|
|
|
M17 |
Animacija |
|
|
x |
|
M18 |
Organizacija turističnih storitev |
x |
|
|
|
M19 |
Dopolnilne dejavnosti v hotelu |
x |
|
|
|
M20 |
Turistično destinacijski menedžment |
x |
|
|
|
M21 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
|
|
x |
|
M22 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
|
|
x |
|
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole in so opravili vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega:
Obvezni del:
Izbirni del:
-