PREDMETNIK KUHAR / SPI-ds
|
PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
3. letnik |
SKUPNO |
|||
|
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
|||||
|
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
||
|
A - Splošnoizobraževalni predmeti |
|||||||
|
Slovenščina |
4 |
112 |
3 |
48 |
3 |
48 |
208 |
|
Tuji jezik |
2 |
56 |
3 |
48 |
4 |
64 |
168 |
|
Umetnost |
1 |
28 |
28 |
||||
|
Matematika |
4 |
112 |
3 |
48 |
3 |
48 |
208 |
|
Družboslovje |
2 |
56 |
2 |
32 |
1 |
16 |
104 |
|
Naravoslovje |
2 |
56 |
56 |
||||
|
Športna vzgoja |
1 |
28 |
1 |
16 |
1 |
16 |
60 |
|
Skupaj A |
16 |
448 |
12 |
192 |
12 |
192 |
832 |
|
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||||
|
Računalništvo |
2 |
32 |
32 |
||||
|
Prehrana |
4 |
112 |
5 |
80 |
5 |
80 |
272 |
|
Gostinsko poslovanje |
3 |
84 |
3 |
48 |
4 |
64 |
196 |
|
Zdravstvena vzgoja in higienski minimum |
2 |
56 |
56 |
||||
|
Turizem |
3 |
48 |
48 |
||||
|
Poslovno komuniciranje |
3 |
48 |
48 |
||||
|
Skupaj B |
9 |
252 |
13 |
208 |
12 |
192 |
652 |
|
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||||
|
Praktični pouk: |
|||||||
|
Osnove strežbe |
2 |
32 |
32 |
||||
|
Kuharstvo |
7 |
196 |
7 |
112 |
6 |
96 |
404 |
|
Skupaj praktični pouk |
7 |
196 |
7 |
112 |
8 |
128 |
436 |
|
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||||
|
Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
456 |
912 |
874 |
2242 |
|||
|
D - Interesne dejavnosti |
|||||||
|
Interesne dejavnosti |
64 |
64 |
32 |
160 |
|||
|
Skupno število ur pouka (A+B+C) |
32 |
896 |
32 |
512 |
32 |
512 |
1920 |
|
Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) |
|
652 |
|
1024 |
|
1002 |
2678 |
|
Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) |
|
960 |
|
576 |
|
544 |
2080 |
|
Skupaj (A + B + C + Č + D) |
|
1416 |
|
1488 |
|
1418 |
4322 |
|
Število tednov pouka |
28 |
16 |
16 |
60 |
|||
|
Število tednov praktičnega izobraževanja v delovnem procesu |
12 |
24 |
23 |
59 |
|||
|
Število tednov interesnih dejavnosti |
2 |
2 |
1 |
5 |
|||
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
42 |
|
42 |
|
40 |
124 |
Delitve vajencev v skupine in sodelovanje laborantov
|
|
Letno št. ur |
Število vajencev |
Letno štev. ur za |
||
|
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
za vaje * |
v skupini |
sodelavca na oddelek |
|
1. |
Prehrana |
laborant |
14 |
||
|
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
196 |
do 17 |
||
|
2. |
Računalništvo |
učitelj |
32 |
do 17 |
|
|
Prehrana |
učitelj |
17 |
do 17 |
||
|
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
112 |
do 14 |
||
|
3. |
Prehrana |
učitelj |
28 |
do 17 |
|
|
Osnove strežbe (praktični pouk) |
učitelj |
32 |
do 13 |
||
|
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
96 |
do 13 |
||
* Vaje, pri katerih se vajenci delijo v skupine
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta :
|
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
|
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
|
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
|
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike, živilstva ali ekonomije |
|
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
|
Naravoslovje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije, ali kemije ali fizike |
|
Družboslovje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije |
|
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
|
Računalništvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva oziroma informatike |
|
Prehrana |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva, kemije ali biologije |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba iz kemije ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem srednješolskem programu, ki je vseboval najmanj 315 ur kemije oziroma drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja |
|
|
Gostinsko poslovanje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije ali hotelirstva |
|
Zdravstvena vzgoja in higienski minimum |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zdravstva ali biologije |
|
Turizem |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, geografije, hotelirstva ali turizma |
|
Poslovno komuniciranje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz psihologije, pedagogike, sociologije, hotelirstva, turizma ali organizacije dela |
|
Osnove strežbe (praktični pouk) |
učitelj |
višja ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva |
|
Kuharstvo |
učitelj |
višja ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva |