Ime izobraževalnega programa: KUHAR  srednje
poklicno izobraževanje
(izobraževalni program s slovenskim učnim jezikom za
izvajanje na narodno mešanem območju v slovenski Istri)
Naziv poklicne izobrazbe: kuhar/kuharica
Trajanje izobraževanja: tri leta (dualna organizacija)
Posebni vpisni pogoji: zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir za izobraževanje po programu, in sklenjena učna pogodba.
Cilji izobraževalnega programa
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program vajencem omogoča, da:
Program je prilagojen za izvajanje v slovenskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja
| Predmeti | Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja | 
| Računalništvo | ustno, vaje | 
| Prehrana | ustno | 
| Gostinsko poslovanje | ustno | 
| Zdravstvena vzgoja in higienski minimum | ustno | 
| Turizem | ustno | 
| Poslovno komuniciranje | ustno | 
| Osnove strežbe (praktični pouk) | dnevnik praktičnega pouka, izdelek ter zagovor | 
| Kuharstvo (praktični pouk) | dnevnik praktičnega pouka, izdelek ter zagovor | 
Vsebina zaključnega izpita
Teoretični del:
Praktični del:
izdelek iz kuharstva in zagovor, s katerim kandidat dokaže, da zna povezovati strokovno-teoretično in praktično znanje.