PREDMETNIK MESAR / SPI-ds
| PREDMETI | 1. letnik | 2. letnik | 3. letnik | SKUPNO | |||
| št. ur na | št. ur na | št. ur na | |||||
| teden | leto | teden | leto | teden | leto | ||
| A - Splošnoizobraževalni predmeti | 17.ted./16.ted. | ||||||
| Slovenščina | 2/2 | 66 | 2 | 66 | 2 | 68 | 200 | 
| Tuji jezik | 2/2 | 66 | 2 | 66 | 132 | ||
| Matematika | 2/2 | 66 | 2 | 66 | 2 | 68 | 200 | 
| Umetnost | 1/1 | 33 | 33 | ||||
| Družboslovje | 3/3 | 99 | 99 | ||||
| Športna vzgoja | 1/1 | 33 | 1 | 33 | 1 | 34 | 100 | 
| Skupaj A | 11/11 | 363 | 7 | 231 | 5 | 170 | 764 | 
| B - Strokovno-teoretični predmeti | |||||||
| Računalništvo | 2/2 | 66 | 66 | ||||
| Prehrana z mikrobiologijo živil | 3/3 | 99 | 2 | 66 | 2 | 68 | 233 | 
| Tehnologija | 5/5 | 165 | 3 | 99 | 3 | 102 | 366 | 
| Gospodarsko poslovanje | 2 | 68 | 68 | ||||
| Psihologija prodaje | 2 | 68 | 68 | ||||
| Skupaj B | 10/10 | 330 | 5 | 165 | 9 | 306 | 801 | 
| C - Praktično izobraževanje v šoli | |||||||
| Praktični pouk | 12/0 | 204 | 4 | 132 | 4 | 136 | 472 | 
| Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu | |||||||
| Praktično izobraževanje pri delodajalcu med poukom | 243 | 627 | 646 | 1516 | |||
| Praktično izobraževanje pri delodajalcu (strnjeno) | 266 | 266 | 190 | 722 | |||
| Skupaj Č | 
 | 509 | 
 | 893 | 
 | 836 | 2238 | 
| D - Interesne dejavnosti | |||||||
| Interesne dejavnosti | 64 | 64 | 32 | 160 | |||
| Skupno število ur pouka (A+B+C) | 33/21 | 897 | 16 | 528 | 18 | 612 | 2037 | 
| Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) | 
 | 713 | 
 | 1025 | 
 | 972 | 2710 | 
| Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) | 
 | 961 | 
 | 592 | 
 | 644 | 2197 | 
| Skupaj (A + B + C + Č + D) | 
 | 1470 | 
 | 1485 | 
 | 1480 | 4435 | 
| Število tednov pouka samo v šoli | 17 | 17 | |||||
| Število tednov pouka/izobraževanje v šoli in pri delodajalcu | 16 | 33 | 34 | 83 | |||
| Število tednov praktičnega izobraževanja samo pri delodajalcu | 7 | 7 | 5 | 19 | |||
| Število tednov interesnih dejavnosti | 2 | 2 | 1 | 5 | |||
| Skupno število tednov izobraževanja | 
 | 42 | 
 | 42 | 
 | 40 | 124 | 
Pojasnila k predmetniku:
Vajenci imajo v prvih 17. tednih 1. letnika po 12 ur praktičnega pouka na šoli, naslednjih 16 tednov pa so po dva dni na teden pri delodajalcu. Poleg tega so v 1. letniku ob koncu pouka še 7 tednov pri delodajalcu.
V 2. in 3. letniku so vajenci med šolskim letom v povprečju 2,5 dni na teden v šoli in 2,5 dni pri delodajalcu, poleg tega pa so še ob koncu pouka pri delodajalcu, in sicer 7 tednov v 2. letniku in 5 tednov v 3. letniku.
Delitve vajencev v skupine
| 
 | Letno št. ur za  | Število vajencev | Letno štev. ur za sodelavca | ||
| Letnik | Predmet | Izvajalec | |||
| 1. 
 | Računalništvo | učitelj | 52 | do 17 | |
| Prehrana z mikrobiologijo živil | učitelj | 39 | do 17 | ||
| laborant | 39 | ||||
| Tehnologija | učitelj | 37 | do 17 | ||
| laborant | 37 | ||||
| Praktični pouk | učitelj | 204 | do 17 | ||
| 2. 
 | Prehrana z mikrobiologijo živil | učitelj | 15 | do 17 | |
| laborant | 15 | ||||
| Tehnologija | učitelj | 15 | do 17 | ||
| laborant | 15 | ||||
| Praktični pouk | učitelj | 132 | do 14 | ||
| 3. | Prehrana z mikrobiologijo živil | učitelj | 15 | do 17 | |
| laborant | 15 | ||||
| Tehnologija | učitelj | 15 | do 17 | ||
| laborant | 15 | ||||
| Praktični pouk | učitelj | 136 | do 13 | ||
* Vaje, pri katerih se vajenci delijo v skupine.
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta
| Predmet | Izvajalec | Znanje | 
| Slovenščina | učitelj | visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti | 
| Tuji jezik | učitelj | visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika | 
| Matematika | učitelj | visokošolska izobrazba iz matematike, ekonomije ali živilske tehnologije | 
| Umetnost | učitelj | visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine | 
| Družboslovje | učitelj | visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije | 
| Računalništvo | učitelj | visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike | 
| Športna vzgoja | učitelj | visokošolska izobrazba iz športne vzgoje | 
| Prehrana z mikrobiologijo živil | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva, veterine, medicine ali biologije in kemije | 
| Tehnologija | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva | 
| Gospodarsko poslovanje | učitelj | visokošolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela | 
| Psihologija prodaje | učitelj | visokošolska izobrazba iz psihologije | 
| Praktični pouk | učitelj | srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali višja strokovna izobrazba iz živilstva po srednji strokovni izobrazbi iz živilstva |