A. SPLOŠNI DEL

Ime izobraževalnega programa: MESAR srednje poklicno izobraževanje

Naziv poklicne izobrazbe: mesar/mesarka

Trajanje izobraževanja: tri leta (dualna organizacija)

Posebni vpisni pogoji: zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir za izobraževanje po programu, in sklenjena učna pogodba.

Cilji izobraževalnega programa:

Poleg splošnih ciljev izobraževalni program vajencem omogoča, da si:

  • pridobijo praktično in teoretično znanje o tehnologiji mesa in mesnih izdelkov,
  • pridobijo praktično in teoretično znanje s področij, ki so povezana s tehnologijo mesa,
  • pridobijo znanje iz varstva pri delu,
  • razvijajo sposobnosti za uporabo in povezovanje znanja,
  • razvijajo sposobnosti natančnega opazovanja in kritičnega ocenjevanja,
  • razvijajo sposobnosti za samostojno opravljanje dela na svojem delovnem področju in prilagajanje v različnih okoliščinah,
  • razvijajo sposobnosti za reagiranje v kritičnih položajih,
  • razvijajo ekološko zavest, varčnost in osebno odgovornost,
  • razvijajo humanost, poštenost, zanesljivost,
  • razvijajo sposobnosti za prilagajanje delovnemu okolju in sodelovanje v kolektivu.

    Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja:

    Predmeti

    Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja

    Računalništvo

    ustno, vaje

    Prehrana z mikrobiologijo živil

    ustno

    Tehnologija

    ustno, vaje

    Gospodarsko poslovanje

    ustno, vaje

    Psihologija prodaje

    ustno, vaje

    Praktični pouk

    delavniški dnevnik, izdelek ali storitev in zagovor

    Vsebina zaključnega izpita:

    Teoretični del:

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • ustni izpit iz tehnologije.

    Praktični del:

  • izdelek ali storitev in zagovor.