Izobraževalni program: BOLNIČAR/NEGOVALEC
GOSPODINJSTVO, HRANOSLOVJE IN OSNOVE DIETETIKE (GHD)
Število ur po posameznih letnikih in oblike izobraževalnega dela:
| 
   Letnik  | 
  
   Oblike izobraževalnega dela  | 
 ||
| 
   
  | 
  
   Teorija (ur)  | 
  
   Vaje (ur)  | 
  
           Skupaj (ur)  | 
 
| 
   1.  | 
  
   35  | 
  
   70  | 
  
   105  | 
 
| 
   2.  | 
        35 | 35 | 
   70  | 
 
| 
   3.  | 
        35 | 
   
  | 
  
   35  | 
 
| 
   skupaj  | 
  
   105  | 
  
   105  | 
  
   210  | 
 
Pri predmetu dijak:
1. letnik
INFORMATIVNI CILJI  | 
      FORMATIVNI CILJI  | 
      SOCIALIZACIJSKI CILJI  | 
      POSEBNOSTI V IZVEDBI  | 
    
| Hranilne snovi | Dijak | Dijak | Dijak | 
|            
  | 
      
  | 
      ||
  | 
      
  | 
      
  | 
      |
  | 
      
  | 
      
  | 
    |
  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
  | 
      
  | 
      
  | 
      |
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    |
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
2.letnik
INFORMATIVNI CILJI  | 
      FORMATIVNI CILJI  | 
      SOCIALIZACIJSKI CILJI  | 
      POSEBNOSTI V IZVEDBI  | 
    
| Dijak | Dijak | ||
  | 
    
         
  | 
    
         | 
    |
  | 
    
  | 
    
  | 
    |
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    |
  | 
    
  | 
    
         | 
    |
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
3. letnik
| 
    Informativni cilji in vsebine  | 
   
    Formativni cilji  | 
   
    Socializacijski cilji  | 
   
    Posebnosti v izvedbi  | 
  
| 
   
  | 
  
   Dijak  | 
  
   Dijak  | 
  
   
  | 
 
  | 
    
         
  | 
    
         
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
  | 
      
  | 
    
  | 
    
  | 
  
INFORMATIVNI CILJI  | 
    POVEZAVA S PREDMETOM  | 
    |
  | 
    PREDMET  | 
    ZNANJE  | 
  
Hranilne snovi Živila Varovalna živila Načela zdrave prehrane Prehrana v različnih življenjskih obdobjih Alternativna prehrana  | 
    osnove anatomije in fiziologije – 1. l. vzgoja za zdravje in higiena – 1. l. 
 
 
 
 
 kontaktna kultura – 2. l.  | 
    prebavila zdravje higiena vode preprečevanje bolezni skrb za družino 
 
 drugačnosti  | 
  
Čiščenje  | 
    vzgoja za zdravje in higiena pomoč in oskrba  | 
    vzdrževanje čistoče vzdrževanje okolja in urejenost  | 
  
Mehanska obdelava živil  | 
    vzgoja za zdravje in higiena  | 
    odpadki  | 
  
Toplotna obdelava živil  | 
    vzgoja za zdravje in higiena  | 
    odpadki  | 
  
Priprava varovanca in okolice na strežbo Priprava osebe, ki streže  | 
    kontaktna kultura vzgoja za zdravje in higiena pomoč in oskrba  | 
    etika pri delu z ljudmi osebna higiena varovanca pomoč pri hranjenju urejenost bolničarja  | 
  
Strežba  | 
    vzgoja za zdravje in higiena kontaktna kultura  | 
    pomoč pri hranjenju medsebojni odnosi  | 
  
Bolezni, povezane z nepravilno prehrano  | 
    vzgoja za zdravje in higiena  | 
    vplivi na zdravje bolezen  | 
  
Diete Prehrana starejših Prehrana ljudi s posebnimi potrebami 
  | 
    vzgoja za zdravje in higiena osnove anatomije in fiziologije pomoč in oskrba socialno skrbstvo  | 
    bolezen izločala prva pomoč specifične potrebe občanov s posebnimi potrebami  |