Oznaka  | 
        Programske enote  | 
        Obvezno/ izbirno  | 
        Skupno število ur  | 
        Število kreditnih točk  | 
      
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
      ||||
P1  | 
        Slovenščina  | 
        obvezno  | 
        276  | 
        13  | 
      
P2  | 
        Matematika  | 
        obvezno  | 
        206  | 
        10  | 
      
P3  | 
        Tuji jezik  | 
        obvezno  | 
        276  | 
        13  | 
      
P4  | 
        Umetnost  | 
        obvezno  | 
        30  | 
        2  | 
      
P5  | 
        Zgodovina  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P6  | 
        Geografija  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P7  | 
        Sociologija  | 
        izbirno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P8  | 
        Psihologija  | 
        izbirno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P9  | 
        Fizika  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P10  | 
        Kemija  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P11  | 
        Biologija  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P12  | 
        Informatika  | 
        obvezno  | 
        60  | 
        3  | 
      
P13  | 
        Športna vzgoja  | 
        obvezno  | 
        150  | 
        7  | 
      
Skupaj A  | 
        
  | 
        1238  | 
        60  | 
      |
B – Strokovni moduli  | 
      ||||
M1  | 
        Receptorska dela  | 
        obvezno  | 
        75  | 
        4  | 
      
M2  | 
        Naravna in kulturna dediščina  | 
        obvezno  | 
        134  | 
        8  | 
      
M3  | 
        Oblikovanje gostinske ponudbe  | 
        obvezno  | 
        75  | 
        4  | 
      
M4  | 
        Obroki in dogodki z animacijo  | 
        obvezno  | 
        364  | 
        16  | 
      
M5  | 
        Priprava dietnih jedi  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        3  | 
      
M6  | 
        Catering  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        3  | 
      
M7  | 
        Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        3  | 
      
M8  | 
        Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        3  | 
      
M9  | 
        Hotelska in gospodinjska dela  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        3  | 
      
M10  | 
        Turistično destinacijski menedžment  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        3  | 
      
M11  | 
        Restavracijsko slaščičarstvo  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        3  | 
      
Skupaj B  | 
        
  | 
        748  | 
        38  | 
      |
Od tega za praktično izobraževanje v šoli:  | 
      ||||
C- Praktično izobraževanje v šoli  | 
      ||||
  | 
        Praktični pouk  | 
        
  | 
        240  | 
        12  | 
      
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu  | 
      ||||
  | 
        Praktično usposabljanje z delom  | 
        
  | 
        76  | 
        3  | 
      
D – Interesne dejavnosti  | 
        ||||
  | 
          Interesne dejavnosti  | 
          
  | 
          96  | 
          4  | 
        
E – Odprti del kurikuluma  | 
        ||||
  | 
          Odprti kurikulum  | 
          
  | 
          249  | 
          11  | 
        
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
          
  | 
          2235  | 
          109  | 
        |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
          
  | 
          316  | 
          15  | 
        |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
          
  | 
          2331  | 
          113  | 
        |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
          
  | 
          2407  | 
          116  | 
        |
Poklicna matura(izdelek oziroma storitev in zagovor)  | 
          
  | 
          4  | 
        ||
Skupaj kreditnih točk  | 
          
  | 
          120  | 
        ||
  | 
        ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
          
  | 
          69  | 
          
  | 
        |
Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju  | 
          
  | 
          2  | 
          
  | 
        |
Število tednov interesnih dejavnosti  | 
          
  | 
          3  | 
          
  | 
        |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
          
  | 
          74  | 
          
  | 
        |
Pojasnilo k predmetniku:
Izbirni predmeti:  Šola oziroma dijak lahko izbere sociologijo ali psihologijo.
      Izbirni strokovni  moduli: Šola oziroma dijak lahko izbere strokovne module v obsegu 6KT izmed  strokovnih modulov od M5 do M11. 
Izobraževalni program se izvaja v  šoli in pri delodajalcih
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri  delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih 
Oznaka  | 
          Predmeti in strokovni moduli  | 
          Izvajalec  | 
          Znanje  | 
        
P1  | 
          Slovenščina  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz slovenščine  | 
        
P2  | 
          Matematika  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz matematike  | 
        
P3  | 
          Tuji jezik  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika  | 
        
P4  | 
          Umetnost  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
        
P5  | 
          Zgodovina  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz zgodovine  | 
        
P6  | 
          Geografija  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz geografije  | 
        
P7  | 
          Sociologija  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz sociologije  | 
        
P8  | 
          Psihologija  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz psihologije  | 
        
P9  | 
          Fizika  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba fizike  | 
        
laborant  | 
          srednješolska izobrazba s 315 urami fizike oz. drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja  | 
        ||
P10  | 
          Kemija  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz kemije  | 
        
laborant  | 
          srednješolska izobrazba s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja  | 
        ||
P11  | 
          Biologija  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz biologije  | 
        
laborant  | 
          srednješolska izobrazba s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja  | 
        ||
P12  | 
          Informatika  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike  | 
        
P13  | 
          Športna vzgoja  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz športne vzgoje  | 
        
M1  | 
          Receptorska dela  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije  | 
        
učitelj praktičnega pouka  | 
          višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije  | 
        ||
M2  | 
          Naravna in kulturna dediščina  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, sociologije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali živilske tehnologije  | 
        
M3  | 
          Oblikovanje gostinske ponudbe  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz    živilske tehnologije, biologije ali kemije;   | 
        
učitelj praktičnega pouka  | 
          višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
        ||
M4  | 
          Obroki in dogodki z animacijo  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz živilske    tehnologije, biologije ali kemije;   | 
        
učitelj praktičnega pouka  | 
          višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
        ||
M5  | 
          Priprava dietnih jedi  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba živilske tehnologije, biologije ali kemije  | 
        
učitelj praktičnega pouka  | 
          višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
        ||
M6  | 
          Catering  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz hotelirstva ekonomije ali organizacije  | 
        
učitelj praktičnega pouka  | 
          višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
        ||
M7  | 
          Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva  | 
        
učitelj praktičnega pouka  | 
          višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
        ||
M8  | 
          Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva  | 
        
učitelj praktičnega pouka  | 
          višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
        ||
M9  | 
          Hotelska in gospodinjska dela  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije  | 
        
M10  | 
          Turistično destinacijski menedžment  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije ali ekonomije  | 
        
M11  | 
          Restavracijsko slaščičarstvo  | 
          učitelj  | 
          visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva  | 
        
učitelj praktičnega pouka  | 
          višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  |