Oznaka  | 
        Programske enote  | 
         Obvezno  | 
        Skupno število ur  | 
        Število kreditnih točk  | 
      
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
      ||||
P1  | 
        Italijanščina  | 
        obvezno  | 
        276  | 
        13  | 
      
P2  | 
        Slovenščina  | 
        obvezno  | 
        276  | 
        13  | 
      
P3  | 
        Matematika  | 
        obvezno  | 
        206  | 
        10  | 
      
P4  | 
        Tuji jezik  | 
        obvezno  | 
        276  | 
        13  | 
      
P5  | 
        Umetnost  | 
        obvezno  | 
        30  | 
        2  | 
      
P6  | 
        Zgodovina  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P7  | 
        Geografija  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P8  | 
        Sociologija  | 
        izbirno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P9  | 
        Psihologija  | 
        izbirno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P10  | 
        Kemija  | 
        obvezno  | 
        60  | 
        3  | 
      
P11  | 
        Biologija  | 
        obvezno  | 
        60  | 
        3  | 
      
P12  | 
        Informatika  | 
        obvezno  | 
        60  | 
        3  | 
      
P13  | 
        Športna vzgoja  | 
        obvezno  | 
        150  | 
        7  | 
      
Skupaj A  | 
        
  | 
        1514  | 
        73  | 
      |
B – Strokovni moduli  | 
      ||||
M1  | 
        Poslovanje in podjetništvo  | 
        obvezno | 102  | 
        5  | 
      
M2  | 
        Receptorska dela  | 
        obvezno | 75 | 4 | 
M3  | 
        Naravna in kulturna dediščina  | 
        obvezno | 134 | 6  | 
      
M4  | 
        Oblikovanje gostinske ponudbe z animacijo  | 
        obvezno | 318  | 
        12  | 
      
M5  | 
        Priprava dietnih jedi  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        2  | 
      
M6  | 
        Catering  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        2  | 
      
M7  | 
        Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        2  | 
      
M8  | 
        Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        2  | 
      
M9  | 
        Hotelska in gospodinjska dela  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        2  | 
      
M10  | 
        Turistično destinacijski menedžment  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        2  | 
      
M11  | 
        Restavracijsko slaščičarstvo  | 
        izbirno  | 
        50  | 
        2  | 
      
Skupaj B  | 
        
  | 
        729  | 
        31  | 
      |
Od tega za praktično izobraževanje v šoli:  | 
      ||||
C- Praktično izobraževanje v šoli  | 
      ||||
  | 
        Praktični pouk  | 
        
  | 
        240  | 
        12  | 
      
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu  | 
      ||||
  | 
        Praktično usposabljanje z delom  | 
        
  | 
        76  | 
        3  | 
      
D – Interesne dejavnosti  | 
    ||||
  | 
      Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      96  | 
      4  | 
    
E – Odprti kurikulum  | 
    ||||
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      136  | 
      5  | 
    
  | 
    ||||
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      2379  | 
      109  | 
    |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
      
  | 
      316  | 
      15  | 
    |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
      
  | 
      2475  | 
      113  | 
    |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
      
  | 
      2551  | 
      116  | 
    |
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev in zagovor)  | 
      
  | 
      4  | 
    ||
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      120  | 
    ||
  | 
    ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
      
  | 
      69  | 
      
  | 
    |
Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju  | 
      
  | 
      2  | 
      
  | 
    |
Število tednov interesnih dejavnosti  | 
      
  | 
      3  | 
      
  | 
    |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      74  | 
      
  | 
    |
Pojasnilo k predmetniku: 
  Izbirni predmeti: Šola oziroma dijak lahko izbere sociologijo ali psihologijo. 
  Izbirni strokovni moduli: Šola oziroma dijak lahko izbere strokovne 2 modula izmed strokovnih modulov od M5 do M11. 
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih. Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih.
Oznaka  | 
        Predmeti in strokovni moduli  | 
        Izvajalec  | 
        Znanje  | 
      
P1  | 
        Italijanščina  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz italijanščine  | 
      
P2  | 
        Slovenščina  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz slovenščine  | 
      
P3  | 
        Matematika  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz matematike  | 
      
P4  | 
        Tuji jezik  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika  | 
      
P5  | 
        Umetnost  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
      
P6  | 
        Zgodovina  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz zgodovine  | 
      
P7  | 
        Geografija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz geografije  | 
      
P8  | 
        Sociologija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz sociologije  | 
      
P9  | 
        Psihologija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz psihologije  | 
      
P10 
  | 
        Kemija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz kemije  | 
      
laborant  | 
        srednješolska izobrazba s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja  | 
      ||
P11  | 
        Biologija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz biologije  | 
      
laborant  | 
        srednješolska izobrazba s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja  | 
      ||
P12  | 
        Informatika  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike  | 
      
P13  | 
        Športna vzgoja  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz športne vzgoje  | 
      
M1  | 
        Poslovanje in podjetništvo  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz ekonomije  | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        višja ali visokošolska izobrazba iz ekonomije  | 
      ||
M2  | 
        Receptorska dela  | 
        učitelj  | 
         visokošolska izobrazba iz geografije, zgodovine, etnologije ali umetnostne zgodovine visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, organizacije in hotelirstva   | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        višja ali visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, organizacije dela ali hotelirstva  | 
      ||
M3  | 
        Naravna in kulturna dediščina  | 
        učitelj  | 
         visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije   | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        višja ali visokošolska strokovna izobrazba iz ekonomije, turizma, organizacije dela ali hotelirstva.  | 
      ||
M4  | 
        Oblikovanje gostinske ponudbe z animacijo  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, organizacije dela, hotelirstva ali živilske tehnologije  | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja izobrazba ekonomske, turistične ali hotelirske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
      ||
M5  | 
        Priprava dietnih jedi  | 
        učitelj  | 
         visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije   | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja izobrazba ekonomske, turistične ali hotelirske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
      ||
M6  | 
        Catering  | 
        učitelj  | 
         visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije   | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja izobrazba ekonomske, turistične ali hotelirske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
      ||
M7  | 
        Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
        učitelj  | 
         visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije   | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja izobrazba ekonomske, turistične ali hotelirske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
      ||
M8  | 
        Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
        učitelj  | 
         visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije   | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja izobrazba ekonomske, turistične ali hotelirske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
      ||
M9  | 
        Hotelska in gospodinjska dela  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz gospodinjstva ali živilske tehnologije  | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja izobrazba ekonomske, turistične ali hotelirske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
      ||
M10  | 
        Turistično destinacijski menedžment  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, organizacije in hotelirstva  | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        višja ali visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, organizacije dela ali hotelirstva  | 
      ||
M11  | 
        Restavracijsko slaščičarstvo  | 
        učitelj  | 
         visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije   | 
      
učitelj praktičnega pouka  | 
        srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja izobrazba ekonomske, turistične ali hotelirske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva  |