Oznaka  | 
      Programske enote  | 
      Obvezno  | 
      Skupno število ur  | 
      Število kreditnih točk  | 
    
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
    ||||
P1  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      276  | 
      13  | 
    
P2  | 
      Madžarščina I, II  | 
      obvezno  | 
      276  | 
      13  | 
    
P3  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      206  | 
      10  | 
    
P4  | 
      Tuji jezik  | 
      obvezno  | 
      276  | 
      13  | 
    
P5  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      30  | 
      2  | 
    
P6  | 
      Zgodovina  | 
      obvezno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P7  | 
      Geografija  | 
      obvezno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P8  | 
      Sociologija  | 
      izbirno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P9  | 
      Psihologija  | 
      izbirno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P10  | 
      Kemija  | 
      izbirno  | 
      60  | 
      3  | 
    
P11  | 
      Biologija  | 
      izbirno  | 
      60  | 
      3  | 
    
P12  | 
      Fizika  | 
      izbirno  | 
      60  | 
      3  | 
    
P13  | 
      Informatika  | 
      obvezno  | 
      60  | 
      3  | 
    
P14  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      150  | 
      7  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      1514  | 
      73  | 
    |
B – Strokovni moduli  | 
    ||||
M1  | 
      Poslovanje in podjetništvo  | 
      obvezno  | 
      102  | 
      5  | 
    
M2  | 
      Receptorska dela  | 
      obvezno  | 
      75  | 
      4  | 
    
M3  | 
      Naravna in kulturna dediščina  | 
      obvezno  | 
      134  | 
      6  | 
    
M4  | 
      Oblikovanje gostinske ponudbe z animacijo  | 
      obvezno  | 
      318  | 
      12  | 
    
M5  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      2  | 
    
M6  | 
      Catering  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      2  | 
    
M7  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      2  | 
    
M8  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      2  | 
    
M9  | 
      Hotelska in gospodinjska dela  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      2  | 
    
M10  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      2  | 
    
M11  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      2  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      729  | 
      31  | 
    |
Od tega:  | 
    ||||
C- Praktično izobraževanje v šoli  | 
    ||||
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      240  | 
      12  | 
    
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu  | 
    ||||
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      76  | 
      3  | 
    
D –Interesne dejavnosti  | 
      ||||
  | 
        Interesne dejavnosti  | 
        
  | 
        96  | 
        4  | 
      
E – Odprti kurikulum  | 
      ||||
  | 
        Odprti kurikulum  | 
        
  | 
        136  | 
        5  | 
      
  | 
      ||||
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
        
  | 
        2379  | 
        109  | 
      |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
        
  | 
        316  | 
        15  | 
      |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
        
  | 
        2475  | 
        113  | 
      |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
        
  | 
        2551  | 
        116  | 
      |
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev in zagovor)  | 
        
  | 
        4  | 
      ||
Skupaj kreditnih točk  | 
        
  | 
        120  | 
      ||
  | 
      ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
        
  | 
        69  | 
        
  | 
      |
Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju  | 
        
  | 
        2  | 
        
  | 
      |
Število tednov interesnih dejavnosti  | 
        
  | 
        3  | 
        
  | 
      |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
        
  | 
        74  | 
        
  | 
      |
Pojasnila k predmetniku:
    Madžarščina  I: materni jezik – višja raven. 
Madžarščina  II: drugi jezik – nižja raven. 
Povečan obseg pouka za 2 uri tedensko zaradi specifične rabe učnega jezika za izvajanje na narodno mešanem območju je že vključen v predmetnik.
Izbirni predmeti: šola oz. dijak izbere sociologijo ali psihologijo ter 2 izmed predmetov kemija, biologija in fizika
Izbirni strokovni moduli: šola oz. dijak izbere dva izmed strokovnih modulov od M5 do M11.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih. 
      Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri  delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih.    
Oznaka  | 
    Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
    Izvajalec  | 
    Znanje  | 
  
P1  | 
    Slovenščina  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz slovenščine  | 
  
P2  | 
    Madžarščina I, II  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz madžarščine  | 
  
P3  | 
    Matematika  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz matematike  | 
  
P4  | 
    Tuji jezik  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika  | 
  
P5  | 
    Umetnost  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
  
P6  | 
    Zgodovina  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz zgodovine  | 
  
P7  | 
    Geografija  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz geografije  | 
  
P8  | 
    Sociologija  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz sociologije  | 
  
P9  | 
    Psihologija  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz psihologije  | 
  
P10  | 
    Kemija  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz kemije  | 
  
laborant  | 
    srednješolska izobrazba s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja  | 
  ||
P11  | 
    Biologija  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz biologije  | 
  
laborant  | 
    srednješolska izobrazba s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja  | 
  ||
P12  | 
    Fizika  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz fizike  | 
  
laborant  | 
    srednješolska izobrazba s 315 urami fizike oz. drugih predmetov z fizikalnega predmetnega področja  | 
  ||
P12  | 
    Informatika  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike  | 
  
P13  | 
    Športna vzgoja  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz športne vzgoje  | 
  
M1  | 
    Poslovanje in podjetništvo  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz ekonomije  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višja ali visokošolska izobrazba iz ekonomije  | 
  ||
M2  | 
    Receptorska dela  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, ekonomije, geografije, organizacije dela, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali geografije  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višja ali visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, hotelirstva ali organizacije dela  | 
  ||
M3  | 
    Naravna in kulturna dediščina  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, sociologije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, živilske tehnologije, ekonomije ali organizacije dela  | 
  
M4  | 
    Oblikovanje gostinske ponudbe z animacijo  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, turizma, ekonomije, organizacije dela, živilske tehnologije, biologije ali kemije  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva  | 
  ||
M5  | 
    Priprava dietnih jedi  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, turizma , hotelirstva ali ekonomije  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva  | 
  ||
M6  | 
    Catering  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma, hotelirstva ali organizacije dela  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva  | 
  ||
M7  | 
    Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, živilstva, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva  | 
  ||
M8  | 
    Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, živilstva, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva  | 
  ||
M9  | 
    Hotelska in gospodinjska dela  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, gospodinjstva, živilstva, živilske tehnologije, ekonomije ali organizacije dela  | 
  
M10  | 
    Turistično destinacijski menedžment  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, ekonomije ali organizacije dela  | 
  
M11  | 
    Restavracijsko slaščičarstvo  | 
    učitelj  | 
    visokošolska izobrazba iz živilstva, živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva  |