Oznaka  | 
        Programske enote  | 
        Obvezno/Izbirno  | 
        Skupno  | 
        Število kreditnih točk  | 
      
A. Splošnoizobraževalni predmeti  | 
        
  | 
      |||
P1  | 
        Slovenščina  | 
        obvezno  | 
        276  | 
        13  | 
      
P2  | 
        Tuji jezik  | 
        obvezno  | 
        276  | 
        13  | 
      
P3  | 
        Matematika  | 
        obvezno  | 
        206  | 
        10  | 
      
P4  | 
        Umetnost  | 
        obvezno  | 
        30  | 
        2  | 
      
P5  | 
        Zgodovina  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P6  | 
        Geografija  | 
        izbirno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P7  | 
        Sociologija  | 
        izbirno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P8  | 
        Psihologija  | 
        izbirno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P9  | 
        Fizika  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P10  | 
        Kemija  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P11  | 
        Biologija  | 
        obvezno  | 
        40  | 
        2  | 
      
P12  | 
        Športna vzgoja  | 
        obvezno  | 
        150  | 
        7  | 
      
Skupaj A  | 
        
  | 
        1178  | 
        57  | 
      |
B. Strokovni moduli  | 
        
  | 
      |||
M1  | 
        Podjetništvo in trženje  | 
        izbirno  | 
        68  | 
        4  | 
      
M2  | 
        Trajnostni razvoj  | 
        izbirno  | 
        68  | 
        4  | 
      
M3  | 
        Predelava živil  | 
        obvezno  | 
        210  | 
        10  | 
      
M4  | 
        Prehrana in dietetika  | 
        obvezno  | 
        105  | 
        5  | 
      
M5  | 
        Tehnike analiziranja živil  | 
        obvezno  | 
        136  | 
        6  | 
      
M6  | 
        Živilska mikrobiologija z biotehnologijo  | 
        obvezno  | 
        138  | 
        6  | 
      
M7  | 
        Tehnologije živil rastlinskega izvora  | 
        izbirno  | 
        170  | 
        10  | 
      
M8  | 
        Tehnologije živil živalskega izvora  | 
        izbirno  | 
        170  | 
        10  | 
      
M9  | 
        Prehranski obrati in gastronomija  | 
        izbirno  | 
        170  | 
        10  | 
      
M10  | 
        Kontrola kakovosti živil  | 
        izbirno  | 
        170  | 
        10  | 
      
M11  | 
        Upravljanje strojev in naprav v živilstvu  | 
        izbirno  | 
        170  | 
        10  | 
      
Skupaj B  | 
        
  | 
        827  | 
        41  | 
      |
Od tega:   | 
        
  | 
      |||
  | 
        Praktični pouk  | 
        
  | 
        240  | 
        12  | 
      
  | 
        
  | 
      |||
Č. Praktično izobraževanje pri delodajalcu  | 
        
  | 
      |||
  | 
        Praktično usposabljanje z delom  | 
        
  | 
        76  | 
        3  | 
      
D. Interesne dejavnosti  | 
        
  | 
      |||
  | 
        Interesne dejavnosti  | 
        
  | 
        96  | 
        4  | 
      
E. Odprti kurikulum  | 
        
  | 
      |||
  | 
        Odprti kurikulum  | 
        
  | 
        256  | 
        11  | 
      
  | 
      ||||
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
        
  | 
        2261  | 
        109  | 
      |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
        
  | 
        316  | 
        15  | 
      |
Skupaj  izobraževanja v šoli  | 
        
  | 
        2357  | 
        113  | 
      |
Skupaj (A+B+Č +D+E)  | 
        
  | 
        2433  | 
        116  | 
      |
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev)  | 
        
  | 
        
  | 
        4  | 
      |
Skupaj kreditnih točk  | 
        
  | 
        
  | 
        120  | 
      |
  | 
      ||||
Št. tednov pouka  | 
        
  | 
        69  | 
        
  | 
      |
Št. tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
        
  | 
        2  | 
        
  | 
      |
Št. tednov interesnih dejavnosti  | 
        
  | 
        3  | 
        
  | 
      |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
        
  | 
        74  | 
        
  | 
      |
Pojasnilo k predmetniku:
Informatika je integrirana v strokovnih  modulih od M1 do M11. 
Izbirni predmeti:Šola oziroma dijak  izbere dva  izmed ponujenih predmetov  geografija, psihologija  in sociologija. 
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih, na šolskih  posestvih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih.  
Oznaka  | 
        Splošno izobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
        Izvajalec  | 
        Znanja  | 
      
P1  | 
        Slovenščina  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz slovenščine  | 
      
P2  | 
        Tuji jezik  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika  | 
      
P3  | 
        Umetnost  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti, umetnostne zgodovine  | 
      
P4  | 
        Matematika  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz matematike  | 
      
P5  | 
        Zgodovina  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz zgodovine  | 
      
P6  | 
        Geografija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz geografije  | 
      
P7  | 
        Sociologija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz sociologije  | 
      
P8  | 
        Psihologija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz psihologije  | 
      
P9  | 
        Fizika  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz fizike  | 
      
laborant  | 
        srednješolska izobrazba s 315 urami fizike ali drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja  | 
      ||
P10  | 
        Kemija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba kemije  | 
      
laborant  | 
        srednješolska izobrazba s 315 urami kemije ali drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja  | 
      ||
P11  | 
        Biologija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz biologije  | 
      
  | 
        laborant  | 
        srednješolska izobrazba s 315 urami biologije ali drugih predmetov s biološkega predmetnega področja  | 
      |
P12  | 
        Športna vzgoja  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz športne vzgoje  | 
      
M1  | 
        Podjetništvo in trženje  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva  | 
      
učitelj praktičnega pouk  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva, ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike ali sociologije  | 
      ||
M2  | 
        Trajnostni razvoj  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike  | 
      
laborant  | 
        srednješolska izobrazba s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva ali gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike  | 
      ||
M3  | 
        Predelava živil  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      
laborant  | 
        srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        visokošolska ali višja strokovna izobrazba iz živilstva  | 
      ||
M4  | 
        Prehrana in dietetika  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      
laborant  | 
        srednješolska ali višješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      ||
M5  | 
        Tehnike analiziranja živil  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva ali kemije  | 
      
laborant  | 
        srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva ali kemije  | 
      ||
M6  | 
        Živilska mikrobiologija z biotehnologijo  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva, biotehnologije, mikrobiologije, biologije ali veterine  | 
      
laborant  | 
        srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva ali veterine  | 
      ||
M7  | 
        Tehnologije živil rastlinskega izvora  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      
laborant  | 
        srednješolska izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      ||
M8  | 
        Tehnologije živil živalskega izvora  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      
laborant  | 
        srednješolska izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      ||
M9  | 
        Prehranski obrati in gastronomija  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      
laborant  | 
        srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      ||
M10  | 
        Kontrola kakovosti živil  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      
laborant  | 
        srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
      ||
M11  | 
        Upravljanje strojev in naprav v živilstvu  | 
        učitelj  | 
        visokošolska izobrazba iz živilstva, strojništva ali elektrotehnike  | 
      
laborant  | 
        srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba  | 
      ||
učitelj praktičnega pouka  | 
        višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, elektrotehnike, strojništva  |