| Programske enote | Obvezno/ | Skupno število ur | Število kreditnih točk | 
A-Splošnoizobraževalni predmeti
| P1 | Slovenščina | obvezno | 213 | 12 | 
| P2 | Matematika | obvezno | 213 | 12 | 
| P3 | Tuji jezik | obvezno | 164 | 9 | 
| P4 | Umetnost | obvezno | 33 | 2 | 
| P5 | Naravoslovje | obvezno | 66* | 3 | 
| P56 | Družboslovje | obvezno | 132 | 6 | 
| P7 | Športna vzgoja | obvezno | 164 | 7 | 
| Skupaj A | 
 | 985 | 51 | |
B-Strokovni moduli
| M1 | IKT in osnove poslovnega komuniciranja | obvezno | 98 | 5 | 
| M2 | Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja | obvezno | 66 | 4 | 
| M3 | Osnove podjetništva in prodaja | obvezno | 98 | 5 | 
| M4 | Osnove živilstva | obvezno | 98 | 5 | 
| M5 | Osnove biotehnologije s prehrano | obvezno | 154 | 8 | 
| M6 | Higiensko pridobivanje in obdelava mleka | obvezno | 98 | 5 | 
| M7 | Osnovna predelava mleka | obvezno | 140 | 6 | 
| M8 | Fermentirano mleko | obvezno | 140 | 6 | 
| M9 | Siri | obvezno | 187 | 10 | 
| M10 | Surovo maslo | obvezno | 32 | 2 | 
| M11 | Sladoled | obvezno | 54 | 3 | 
| Skupaj B | 
 | 1165 | 59 | |
Od tega:
      C- Praktično  izobraževanje šoli 
| 
 | Praktični pouk | 
 | 600 | 24 | 
Č - Praktično izobraževanje pri delodajalcu
| 
 | Praktično usposabljanje z delom | 
 | 912 | 36 | 
D- Interesne dejavnosti
| 
 | Interesne dejavnosti | 
 | 160 | 6 | 
E - Odprti kurikulum
| 
 | Odprti kurikulum | 
 | 584 | 26 | 
| Skupno število ur pouka (A+B+E) | 
 | 2734 | 136 | 
| Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) | 
 | 1512 | 60 | 
| Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E) | 
 | 2894 | 142 | 
| Skupno število ur (A+B+Č+D+E+F) | 
 | 3806 | 178 | 
| Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev in zagovor) | 
 | 
 | 2 | 
| Skupaj kreditnih točk | 
 | 
 | 180 | 
| Število tednov pouka | 
 | 82 | 
 | 
| Število tednov praktičnega usposabljanje z delom | 
 | 24 | 
 | 
| Število tednov interesnih dejavnosti | 
 | 5 | 
 | 
| Skupno število tednov izobraževanja | 
 | 111 | 
 | 
Pojasnilo k predmetniku:
*Neintegrirani del naravoslovja. Za celotni katalog znanja je predvideno 132 ur.
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega usposabljanja z delom lahko poveča:
Izobraževalni program izvaja  šola in delodajalci.  
    Praktično usposabljanje  z delom se izvaja pri delodajalcih in v medpodjetniških izobraževalnih centrih  na podlagi sklenjene kolektivne ali individualne učne pogodbe.
| Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli | Izvajalec | Znanje | 
| Slovenščina | učitelj | visokošolska izobrazba iz slovenščine | 
| Tuji jezik | učitelj | visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika | 
| Matematika | učitelj | visokošolska izobrazba iz matematike ali živilstva | 
| Umetnost | učitelj | visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine | 
| Naravoslovje | učitelj | visokošolska izobrazba iz biologije, kemije ali fizike | 
| laborant | srednješolska izobrazba s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja | |
| Družboslovje | učitelj | visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije | 
| Športna vzgoja | učitelj | visokošolska izobrazba iz športne vzgoje | 
| IKT in osnove poslovnega komuniciranja | učitelj vsebinskega sklopa: informacijsko komunikacijska tehnologija | visokošolska izobrazba iz računalništva aliinformatike | 
| učitelj vsebinskega sklopa: osnove poslovnega komuniciranja | visokošolska izobrazba iz psihologije, pedagogike, sociologija, ekonomije ali organizacije dela | |
| učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: informacijsko komunikacijska tehnologija | višješolska ali visokošolska izobrazba iz vrtnarstva, hortikulture, kmetijstva, zootehnike, živilstva, gozdarstva, računalništva ali informatike ali visokošolska izobrazba katerekoli smeri in končan študijski program izpopolnjevanja iz računalništva in informatike v obsegu 375 ur | |
| učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: osnove poslovnega komuniciranja | visokošolska izobrazba psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela | |
| Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolska ali visokošolska izobrazba iz kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva, gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike | |
| laborant | srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba | |
| Osnove podjetništva in prodaja | učitelj | visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva ali ekonomije | |
| Osnove živilstva | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
| učitelj praktičnega pouka | srednja strokovna izobrazba iz živilstva s poprejšnjo srednjo poklicno iz slaščičarstva ali višja strokovna izobrazba iz živilstva, kmetijstva, kemije ali gostinstva po srednji poklicni iz slaščičarstva | |
| 
 laborant | srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba | |
| Osnove biotehnologije s prehrano | učitelj 
 | visokošolska izobrazba iz živilstva ali biotehnologije ali veterine  | 
| učitelj praktičnega pouka | srednja strokovna izobrazba iz živilstva s poprejšnjo srednjo poklicno iz slaščičarstva ali višja strokovna izobrazba iz živilstva, kmetijstva, kemije ali gostinstva po srednji poklicni iz slaščičarstva | |
| laborant | srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska splošna izobrazba | |
| Higiensko pridobivanje in obdelava mleka | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | Srednješolska ali višješolska izobrazba iz živilstva s poprejšnjo srednjo    poklicno iz mlekarstva ali  | |
| laborant | srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba | |
| Osnovna predelava mleka | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolska ali višješolska izobrazba iz živilstva s predhodno srednjo poklicno iz mlekarstva ali višješolska izobrazba izkmetijstva ali kemije po srednji poklicni izobrazbi iz mlekarstva | |
| laborant | srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba | |
| Fermentirano mleko | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolska ali višješolska izobrazba iz živilstva s predhodno srednjo    poklicno iz mlekarstva ali  | |
| laborant | srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba | |
| Siri | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolska ali višješolska izobrazba iz živilstvas    predhodno srednjo poklicno iz mlekarstva  | |
| Sladoled | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolska ali višješolska izobrazba iz živilstvas    predhodno srednjo poklicno iz mlekarstva  |