| Oznaka | Programske enote  | 
      Obvezno/ Izbirno  | 
  Skupno  | 
      Število kreditnih točk  | 
    
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
      
  | 
    |||
P1  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      476  | 
      24  | 
    
P2  | 
      Tuji jezik  | 
      obvezno  | 
      408  | 
      20  | 
    
P3  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      374  | 
      19  | 
    
P4  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      68  | 
      3  | 
    
P5  | 
      Zgodovina  | 
      obvezno  | 
      102  | 
      5  | 
    
P6  | 
      Geografija  | 
      obvezno  | 
      68  | 
      3  | 
    
P7  | 
      Sociologija ali Psihologija  | 
      obvezno  | 
      68  | 
      3  | 
    
P8  | 
      Fizika  | 
      obvezno  | 
      68  | 
      3  | 
    
P9  | 
      Kemija  | 
      obvezno  | 
      136  | 
      7  | 
    
P10  | 
      Biologija  | 
      obvezno  | 
      68  | 
      3  | 
    
P11  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      340  | 
      14  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      2176  | 
      104  | 
    |
B – Strokovni moduli  | 
      
  | 
    |||
M1  | 
      Informatika in poslovno komuniciranje  | 
      obvezno  | 
      102  | 
      5  | 
    
M2  | 
      Trajnostni razvoj  | 
      obvezno  | 
      102  | 
      5  | 
    
M3  | 
      Podjetništvo in trženje  | 
      obvezno  | 
      102  | 
      5  | 
    
M4  | 
      Osnove živilstva  | 
      obvezno  | 
      102  | 
      5  | 
    
M5  | 
      Predelava živil rastlinskega izvora  | 
      obvezno  | 
      408  | 
      20  | 
    
M6  | 
      Predelava živil živalskega izvora  | 
      obvezno  | 
      204  | 
      10  | 
    
M7  | 
      Prehrana in dietetika  | 
      obvezno  | 
      102  | 
      5  | 
    
M8  | 
      Tehnike analiziranja živil  | 
      obvezno  | 
      136  | 
      7  | 
    
M9  | 
      Varna hrana  | 
      obvezno  | 
      68  | 
      4  | 
    
M10  | 
      Živilska mikrobiologija z biotehnologijo  | 
      obvezno  | 
      136  | 
      7  | 
    
M11  | 
      Tehnologije živil rastlinskega izvora  | 
      izbirno  | 
      198  | 
      11  | 
    
M12  | 
      Tehnologije živil živalskega izvora  | 
      izbirno  | 
      198  | 
      11  | 
    
M13  | 
      Prehranski obrati in gastronomija  | 
      izbirno  | 
      198  | 
      11  | 
    
M14  | 
      Kontrola kakovosti živil  | 
      izbirno  | 
      198  | 
      11  | 
    
M15  | 
      Upravljanje strojev in naprav v živilstvu  | 
      izbirno  | 
      198  | 
      11  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      1660  | 
      84  | 
    |
Od tega:   | 
      
  | 
    |||
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      568  | 
      23  | 
    
  | 
      
  | 
    |||
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu  | 
      
  | 
    |||
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      152  | 
      6  | 
    
D – Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
    |||
  | 
      Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      352  | 
      14  | 
    
E – Odprti kurikulum  | 
      
  | 
    |||
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      612  | 
      28  | 
    
  | 
      
  | 
    |||
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      4448  | 
      216  | 
    |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
      
  | 
      720  | 
      29  | 
    |
Skupaj     izobraževanja v šoli  | 
      
  | 
      4800  | 
      230  | 
    |
Skupaj (A+B+Č +D+E)  | 
      
  | 
      4952  | 
      236  | 
    |
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev)  | 
      
  | 
      
  | 
      4  | 
    |
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      
  | 
      240  | 
    |
  | 
    ||||
Število tednov pouka  | 
      
  | 
      135  | 
      
  | 
    |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
      
  | 
      4  | 
      
  | 
    |
Št. tednov interesnih dejavnosti  | 
      
  | 
      11  | 
      
  | 
    |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      150  | 
      
  | 
    |
Pojasnilo k predmetniku:
    Dijak izbere en izbirni   strokovni modul izmed    M11  do M15.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih. 
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih in  v medpodjetniških izobraževalnih centrih. 
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Izvajalec  | 
      Znanje  | 
    
Slovenščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz slovenščine  | 
    
Tuji jezik  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika  | 
    
Umetnost  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
    
Matematika  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz matematike  | 
    
Zgodovina  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz zgodovine  | 
    
Geografija  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz geografije  | 
    
Sociologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz sociologije  | 
    
Psihologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz psihologije  | 
    
Fizika  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba fizike  | 
    
laborant  | 
      srednješolska izobrazba s 315 urami fizike ali drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja  | 
    |
Kemija  | 
      učitelj  | 
      visokošolske izobrazba iz kemije  | 
    
laborant  | 
      srednješolska izobrazba s 315 urami kemije ali drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja  | 
    |
Biologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolske izobrazba iz biologije | 
  | 
      laborant  | 
      srednješolska izobrazba s 315 urami biologije ali drugih predmetov s biološkega predmetnega področja  | 
    
Športna vzgoja  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz športne vzgoje  | 
    
Informatika in poslovno komuniciranje  | 
      učitelj vsebinskega sklopa informatika  | 
      visokošolska izobrazba iz    računalništva ali informatike  | 
    
učitelj vsebinskega sklopa poslovno komuniciranje  | 
      visokošolska izobrazba iz psihologije, pedagogike, sociologija, ekonomije ali organizacije dela  | 
    |
učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: informatika  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz vrtnarstva, hortikulture, kmetijstva, zootehnike, živilstva, gozdarstva, računalništva ali informatike ali visokošolska izobrazba katerekoli smeri in končan študijski program izpopolnjevanja iz računalništva in informatike v obsegu 375 ur  | 
    |
učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa poslovno komuniciranje  | 
      visokošolska izobrazba iz psihologije, pedagogike, sociologija, ekonomije ali organizacije dela | |
Trajnostni razvoj  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva, gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Podjetništvo in trženje  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva  | 
    
učitelj praktičnega pouk  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva ali ekonomije  | 
    |
Osnove živilstva  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Predelava živil rastlinskega izvora  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Predelava živil živalskega izvora  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Prehrana in dietetika  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva, zootehnike, veterine  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, zootehnike, veterine  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Tehnike analiziranja živil  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva ali kemije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva ali kemije  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Varna hrana  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva ali veterine  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva ali veterine  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Živilska mikrobiologija z biotehnologijo  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva, biotehnologije, mikrobiologije, biologije ali veterine  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva ali veterine  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Tehnologije živil rastlinskega izvora  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Tehnologije živil živalskega izvora  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Prehranski obrati in gastronomija  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Kontrola kakovosti živil  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Upravljanje strojev in naprav v živilstvu  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva, strojništva ali elektrotehnike  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, elektrotehnike ali strojništva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  |