A. SPLOŠNI DEL

1. IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

1.1. Ime izobraževalnega  programa: GASTRONOMIJA IN TURIZEM SI
1.2. Naziv poklicne/strokovne izobrazbe: gastronomsko-turistični tehnik/ gastronomsko-turistična tehnica

2. CILJI IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA

Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:

Dijak bo ob zaključku izobraževanja:

Program je prilagojen za izvajanje v slovenskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:

3. TRAJANJE IZOBRAŽEVANJA

3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 4 leta

3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten z 253 kreditnimi točkami (KT).

4. VPISNI POGOJI

V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:

5. OBVEZNI NAČINI OCENJEVANJA ZNANJA

Oznaka predmeta/
modula

Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli

Ustni odgovori

Pisni izdelki

Izdelek oziroma storitev in zagovor

Drugo

P1

Slovenščina

x

x

 

 

P2

Italijanščina

x

x

 

 

P3

Tuji jezik I

x

x

 

 

P4

Tuji jezik II

x

x

 

 

P5

Matematika

x

x

 

 

P6

Umetnost

 

 

x

 

P7

Zgodovina

x

 

 

 

P8

Geografija

x

 

 

 

P9

Sociologija

x

 

 

 

P10

Psihologija

x

 

 

 

P11

Fizika

x

 

 

 

P12

Biologija

x

 

 

 

P13

Kemija

x

 

 

 

P14

Športna vzgoja

 

 

 

x

M1

Osnove  gostinstva in turizma

x

 

 

 

M2

Podjetništvo in zakonodaja

x

 

 

 

M3

Poslovno komuniciranje in IKT

x

 

 

 

M4

Naravna in kulturna dediščina

x

 

 

 

M5

Priprava rednih obrokov

 

 

x

 

M6

Priprava izrednih obrokov

 

 

x

 

M7

Strežba rednih obrokov

 

 

x

 

M8

Strežba  izrednih obrokov

 

 

x

 

M9

Turistično spremljanje in vodenje

x

 

 

 

M10

Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov

x

 

 

 

M11

Obdelava turističnih informacij

x

 

 

 

M12

Hotelska in receptorska dela

x

 

 

 

M13

Priprava dietnih jedi

 

 

x

 

M14

Catering

 

 

x

 

M15

Estetika in senzorika

x

 

 

 

M16

Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu

x

 

 

 

M17

Animacija

 

 

x

 

M18

Organizacija turističnih storitev

x

 

 

 

M19

Dopolnilne dejavnosti v hotelu

x

 

 

 

M20

Turistično destinacijski menedžment

x

 

 

 

M21

Restavracijsko slaščičarstvo

 

 

x

 

M22

Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač

 

 

x

 

6. POGOJI ZA NAPREDOVANJE IN DOKONČANJE IZOBRAŽEVANJA

6.1. Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole, in so opravili vse interesne dejavnosti in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom.

6.2. Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:

Poleg tega mora opraviti:

Poklicna matura obsega:
Obvezni del:

Izbirni del:

7. NACIONALNE POKLICNE KVALIFIKACIJE

-