| Oznaka | Programske enote | Obvezno/ izbirno | Skupno število ur | Število kreditnih točk | 
| A – Splošnoizobraževalni predmeti | ||||
| P1 | Slovenščina | obvezno | 276 | 13 | 
| P2 | Matematika | obvezno | 206 | 10 | 
| P3 | Tuji jezik | obvezno | 276 | 13 | 
| P4 | Umetnost | obvezno | 30 | 2 | 
| P5 | Zgodovina | obvezno | 40 | 2 | 
| P6 | Geografija | obvezno | 40 | 2 | 
| P7 | Sociologija | izbirno | 40 | 2 | 
| P8 | Psihologija | izbirno | 40 | 2 | 
| P9 | Fizika | obvezno | 40 | 2 | 
| P10 | Kemija | obvezno | 40 | 2 | 
| P11 | Biologija | obvezno | 40 | 2 | 
| P12 | Informatika | obvezno | 60 | 3 | 
| P13 | Športna vzgoja | obvezno | 150 | 7 | 
| Skupaj A | 
 | 1238 | 60 | |
| B – Strokovni moduli | ||||
| M1 | Receptorska dela | obvezno | 75 | 4 | 
| M2 | Naravna in kulturna dediščina | obvezno | 134 | 8 | 
| M3 | Oblikovanje gostinske ponudbe | obvezno | 75 | 4 | 
| M4 | Obroki in dogodki z animacijo | obvezno | 364 | 16 | 
| M5 | Priprava dietnih jedi | izbirno | 50 | 3 | 
| M6 | Catering | izbirno | 50 | 3 | 
| M7 | Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač | izbirno | 50 | 3 | 
| M8 | Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu | izbirno | 50 | 3 | 
| M9 | Hotelska in gospodinjska dela | izbirno | 50 | 3 | 
| M10 | Turistično destinacijski menedžment | izbirno | 50 | 3 | 
| M11 | Restavracijsko slaščičarstvo | izbirno | 50 | 3 | 
| Skupaj B | 
 | 748 | 38 | |
| Od tega za praktično izobraževanje v šoli: | ||||
| C- Praktično izobraževanje v šoli | ||||
| 
 | Praktični pouk | 
 | 240 | 12 | 
| Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu | ||||
| 
 | Praktično usposabljanje z delom | 
 | 76 | 3 | 
| D – Interesne dejavnosti | ||||
| 
 | Interesne dejavnosti | 
 | 96 | 4 | 
| E – Odprti del kurikuluma | ||||
| 
 | Odprti kurikulum | 
 | 249 | 11 | 
| Skupaj pouka (A+B+E) | 
 | 2235 | 109 | |
| Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) | 
 | 316 | 15 | |
| Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) | 
 | 2331 | 113 | |
| Skupaj (A+B+Č+D+E) | 
 | 2407 | 116 | |
| Poklicna matura(izdelek oziroma storitev in zagovor) | 
 | 4 | ||
| Skupaj kreditnih točk | 
 | 120 | ||
| 
 | ||||
| Število tednov izobraževanja v šoli | 
 | 69 | 
 | |
| Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju | 
 | 2 | 
 | |
| Število tednov interesnih dejavnosti | 
 | 3 | 
 | |
| Skupno število tednov izobraževanja | 
 | 74 | 
 | |
Pojasnilo k predmetniku:
Izbirni predmeti:  Šola oziroma dijak lahko izbere sociologijo ali psihologijo.
      Izbirni strokovni  moduli: Šola oziroma dijak lahko izbere strokovne module v obsegu 6KT izmed  strokovnih modulov od M5 do M11. 
Izobraževalni program se izvaja v  šoli in pri delodajalcih
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri  delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih 
| Oznaka | Predmeti in strokovni moduli | Izvajalec | Znanje | 
| P1 | Slovenščina | učitelj | visokošolska izobrazba iz slovenščine | 
| P2 | Matematika | učitelj | visokošolska izobrazba iz matematike | 
| P3 | Tuji jezik | učitelj | visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika | 
| P4 | Umetnost | učitelj | visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine | 
| P5 | Zgodovina | učitelj | visokošolska izobrazba iz zgodovine | 
| P6 | Geografija | učitelj | visokošolska izobrazba iz geografije | 
| P7 | Sociologija | učitelj | visokošolska izobrazba iz sociologije | 
| P8 | Psihologija | učitelj | visokošolska izobrazba iz psihologije | 
| P9 | Fizika | učitelj | visokošolska izobrazba fizike | 
| laborant | srednješolska izobrazba s 315 urami fizike oz. drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja | ||
| P10 | Kemija | učitelj | visokošolska izobrazba iz kemije | 
| laborant | srednješolska izobrazba s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja | ||
| P11 | Biologija | učitelj | visokošolska izobrazba iz biologije | 
| laborant | srednješolska izobrazba s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja | ||
| P12 | Informatika | učitelj | visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike | 
| P13 | Športna vzgoja | učitelj | visokošolska izobrazba iz športne vzgoje | 
| M1 | Receptorska dela | učitelj | visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije | 
| učitelj praktičnega pouka | višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije | ||
| M2 | Naravna in kulturna dediščina | učitelj | visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, sociologije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali živilske tehnologije | 
| M3 | Oblikovanje gostinske ponudbe | učitelj | visokošolska izobrazba iz    živilske tehnologije, biologije ali kemije;  | 
| učitelj praktičnega pouka | višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M4 | Obroki in dogodki z animacijo | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilske    tehnologije, biologije ali kemije;  | 
| učitelj praktičnega pouka | višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M5 | Priprava dietnih jedi | učitelj | visokošolska izobrazba živilske tehnologije, biologije ali kemije | 
| učitelj praktičnega pouka | višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M6 | Catering | učitelj | visokošolska izobrazba iz hotelirstva ekonomije ali organizacije | 
| učitelj praktičnega pouka | višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M7 | Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M8 | Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M9 | Hotelska in gospodinjska dela | učitelj | visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije | 
| M10 | Turistično destinacijski menedžment | učitelj | visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije ali ekonomije | 
| M11 | Restavracijsko slaščičarstvo | učitelj | visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |