| Oznaka | Programske enote | Obvezno/ izbirno | Skupno število ur | Število kreditnih točk | 
| A – Splošnoizobraževalni predmeti | ||||
| P1 | Slovenščina | obvezno | 487 | 24 | 
| P2 | Italijanščina | obvezno | 272 | 13 | 
| P3 | Tuji jezik I | obvezno | 417 | 20 | 
| P4 | Tuji jezik II | obvezno | 210 | 8 | 
| P5 | Matematika | obvezno | 383 | 19 | 
| P6 | Umetnost | obvezno | 70 | 3 | 
| P7 | Zgodovina | obvezno | 105 | 5 | 
| P8 | Geografija | obvezno | 105 | 5 | 
| P9 | Sociologija | izbirno | 70 | 3 | 
| P10 | Psihologija | izbirno | 70 | 3 | 
| P11 | Fizika | obvezno | 70 | 3 | 
| P12 | Kemija | obvezno | 70 | 3 | 
| P13 | Biologija | obvezno | 70 | 3 | 
| P14 | Športna vzgoja | obvezno | 340 | 14 | 
| Skupaj A | 
 | 2669 | 123 | |
| B – Strokovni moduli | ||||
| M1 | Osnove gostinstva in turizma | obvezno | 140 | 8 | 
| M2 | Podjetništvo in zakonodaja | obvezno | 130 | 8 | 
| M3 | Poslovno komuniciranje in IKT | obvezno | 133 | 8 | 
| M4 | Naravna in kulturna dediščina | obvezno | 134 | 8 | 
| M5 | Priprava rednih obrokov | izbirno | 234 | 12 | 
| M6 | Priprava izrednih obrokov | izbirno | 230 | 12 | 
| M7 | Strežba rednih obrokov | izbirno | 132 | 8 | 
| M8 | Strežba izrednih obrokov | izbirno | 130 | 8 | 
| M9 | Turistično spremljanje in vodenje | izbirno | 230 | 12 | 
| M10 | Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov | izbirno | 132 | 8 | 
| M11 | Obdelava turističnih informacij | izbirno | 234 | 12 | 
| M12 | Hotelska in receptorska dela | izbirno | 130 | 8 | 
| M13 | Priprava dietnih jedi | izbirno | 50 | 3 | 
| M14 | Catering | izbirno | 50 | 3 | 
| M15 | Estetika in senzorika | izbirno | 50 | 3 | 
| M16 | Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu | izbirno | 50 | 3 | 
| M 17 | Animacija | izbirno | 102 | 6 | 
| M 18 | Organizacija turističnih storitev | izbirno | 105 | 6 | 
| M 19 | Dopolnilne dejavnosti v hotelu | izbirno | 50 | 3 | 
| M 20 | Turistično destinacijski menedžment | izbirno | 50 | 3 | 
| M 21 | Restavracijsko slaščičarstvo | izbirno | 50 | 3 | 
| M 22 | Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač | izbirno | 50 | 3 | 
| Skupaj B | 
 | 1313 | 75 | |
| Od tega minimalno za praktično izobraževanje: | ||||
| C- Praktično izobraževanje v šoli | ||||
| 
 | Praktični pouk | 
 | 598 | 24 | 
| Č – Praktično usposabljanje z delom | ||||
| 
 | Praktično usposabljanje z delom | 
 | 266 | 10 | 
| D – Interesne dejavnosti | ||||
| 
 | Aktivno državljanstvo | 
 | 35 | 2 | 
| Interesne dejavnosti | 
 | 317 | 13 | |
| Skupaj D | 
 | 352 | 15 | |
| E – Odprti del kurikuluma | ||||
| 
 | Odprti kurikulum | 
 | 612 | 26 | 
| Skupaj pouka (A+B+E) | 
 | 4594 | 224 | |
| Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) | 
 | 864 | 40 | |
| Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) | 
 | 4946 | 239 | |
| Skupaj (A+B+Č+D+E) | 
 | 5212 | 249 | |
| Poklicna matura (izdelek oziroma storitev in zagovor) | 
 | 4 | ||
| Skupaj kreditnih točk | 
 | 253 | ||
| 
 | ||||
| Število tednov izobraževanja v šoli | 
 | 133 | 
 | |
| Število tednov praktičnega usposabljanja z delom | 
 | 7 | 
 | |
| Število tednov interesnih dejavnosti | 
 | 11 | 
 | |
| Skupno število tednov izobraževanja | 
 | 151 | 
 | |
Pojasnila  k predmetniku:
    Izbirni  predmeti: šola oziroma dijak lahko izbere sociologijo ali psihologijo.
    Izbirni strokovni moduli: šola oziroma  dijak lahko izbere strokovne module v obsegu 43 KT izmed strokovnih modulov od M5  do M22.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in  pri delodajalcih. 
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja  pri delodajalcih ali medpodjetniških izobraževalnih centrih. 
  Del  praktičnega pouka se lahko nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom.
| Oznaka | Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli | Izvajalec | Znanje izvajalcev s področja | 
| P1 | Slovenščina | učitelj | visokošolskega izobraževanja slovenščine | 
| P2 | Italijanščina | učitelj | visokošolskega izobraževanja italijanščine | 
| P3 | Tuji jezik 1 | učitelj | visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika | 
| P4 | Tuji jezik 2 | učitelj | visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika | 
| P5 | Matematika | učitelj | visokošolskega izobraževanja matematike | 
| P6 | Umetnost | učitelj | visokošolskega izobraževanja umetnosti ali umetnostne zgodovine, likovnega ali glasbenega področja | 
| P7 | Zgodovina | učitelj | visokošolskega izobraževanja zgodovine | 
| P8 | Geografija | učitelj | visokošolskega izobraževanja geografije | 
| P9 | Sociologija | učitelj | visokošolskega izobraževanja sociologije | 
| P10 | Psihologija | učitelj | visokošolskega izobraževanja psihologije | 
| P11 | Fizika | učitelj | visokošolskega izobraževanja fizike | 
| laborant | srednješolskega izobraževanja s 315 urami fizike oz. drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja | ||
| P12 | Kemija | učitelj | visokošolskega izobraževanja kemije | 
| laborant | srednješolskega izobraževanja s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja | ||
| P13 | Biologija | učitelj | visokošolskega izobraževanja biologije | 
| laborant | srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja | ||
| P14 | Športna vzgoja | učitelj | visokošolskega izobraževanja športne vzgoje | 
| M1 | Osnove gostinstva in turizma | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije; turizma, hotelirstva, geografije ali ekonomije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva, turizma, hotelirstva, geografije ali ekonomije | ||
| M2 | Podjetništvo in zakonodaja | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, prava, ekonomije ali organizacije | 
| M3 | Poslovno komuniciranje in informacijsko komunikacijske tehnologije | učitelj | vsebinski    sklop Poslovno komuniciranje visokošolskega izobraževanja psihologije,    pedagogike, sociologije, komunikologije, novinarstva, turizma, hotelirstva,    ekonomije ali organizacije;  | 
| učitelj praktičnega pouka | vsebinski    sklop IKT ,  | ||
| M4 | Naravna in kulturna dediščina | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, sociologije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali živilske tehnologije | 
| M5 | Priprava rednih obrokov | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M6 | Priprava izrednih obrokov | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M7 | Strežba rednih obrokov | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M8 | Strežba izrednih obrokov | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M9 | Turistično spremljanje in vodenje | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije | ||
| M10 | Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije | ||
| M11 | Obdelava turističnih informacij | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije ali organizacije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije ali organizacije. | ||
| M12 | Hotelska in receptorska dela | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije | ||
| M13 | Priprava dietnih jedi | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije ali kemije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M14 | Catering | učitelj | visokošolskega izobraževanja hotelirstva ekonomije ali organizacije, | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M15 | Estetika in senzorika | učitelj | visokošolskega izobraževanja hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M16 | Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu | učitelj | visokošolskega izobraževanja hotelirstva ali živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M 17 | Animacija | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, sociologije kulture, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, gostinstva, hotelirstva, geografije, zgodovine, sociologije kulture, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije, | ||
| M18 | Organizacija turističnih storitev | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, ekonomije, organizacije, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije ali umetnostne zgodovine | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, ekonomije, organizacije, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije ali umetnostne zgodovine | ||
| M19 | Dopolnilne dejavnosti v hotelu | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije | 
| M20 | Turistično destinacijski menedžment | učitelj | visokošolskega izobraževanja turizma , hotelirstva, geografije ali ekonomije | 
| M21 | Restavracijsko slaščičarstvo | učitelj | visokošolskega izobraževanja hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | ||
| M22 | Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač | učitelj | visokošolskega izobraževanja hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |