1.1. Ime  izobraževalnega programa: GASTRONOMIJA  IN TURIZEM (SI) - 2020
    Izobraževalni program s  slovenskim učnim jezikom na narodno mešanem območju v slovenski Istri.
    1.2. Naziv strokovne izobrazbe: gastronomsko-turistični  tehnik/gastronomsko-turistična tehnica
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Dijak bo ob zaključku izobraževanja:
Program je prilagojen za izvajanje v slovenskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
3.1. Trajanje  izobraževanja v letih:
    Izobraževalni program traja 4 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi  točkami (KT):
    Izobraževalni  program je ovrednoten z 253 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
| Oznaka predmeta/ | Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli | Ustni odgovori | Pisni izdelki | Izdelek oziroma  | Drugo | 
| P1 | Slovenščina | x | x | 
 | 
 | 
| P2 | Italijanščina | x | x | 
 | 
 | 
| P3 | Tuji jezik I | x | x | 
 | 
 | 
| P4 | Tuji jezik II | x | x | 
 | 
 | 
| P5 | Matematika | x | x | 
 | 
 | 
| P6 | Umetnost | 
 | 
 | x | 
 | 
| P7 | Zgodovina | x | 
 | 
 | 
 | 
| P8 | Geografija | x | 
 | 
 | 
 | 
| P9 | Sociologija | x | 
 | 
 | 
 | 
| P10 | Psihologija | x | 
 | 
 | 
 | 
| P11 | Fizika | x | 
 | 
 | 
 | 
| P12 | Biologija | x | 
 | 
 | 
 | 
| P13 | Kemija | x | 
 | 
 | 
 | 
| P14 | Športna vzgoja | 
 | 
 | 
 | praktične naloge | 
| M1 | Osnove gostinstva in turizma | x | 
 | 
 | 
 | 
| M2 | Podjetništvo in zakonodaja | x | 
 | 
 | 
 | 
| M3 | Poslovno komuniciranje in IKT | x | 
 | 
 | 
 | 
| M4 | Naravna in kulturna dediščina | x | 
 | 
 | 
 | 
| M5 | Priprava rednih obrokov | 
 | 
 | x | 
 | 
| M6 | Priprava izrednih obrokov | 
 | 
 | x | 
 | 
| M7 | Strežba rednih obrokov | 
 | 
 | x | 
 | 
| M8 | Strežba izrednih obrokov | 
 | 
 | x | 
 | 
| M9 | Turistično spremljanje in vodenje | x | 
 | 
 | 
 | 
| M10 | Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov | x | 
 | 
 | 
 | 
| M11 | Obdelava turističnih informacij | x | 
 | 
 | 
 | 
| M12 | Hotelska in receptorska dela | x | 
 | 
 | 
 | 
| M13 | Priprava dietnih jedi | 
 | 
 | x | 
 | 
| M14 | Catering | 
 | 
 | x | 
 | 
| M15 | Estetika in senzorika | x | 
 | 
 | 
 | 
| M16 | Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu | x | 
 | 
 | 
 | 
| M17 | Animacija | 
 | 
 | x | 
 | 
| M18 | Organizacija turističnih storitev | x | 
 | 
 | 
 | 
| M19 | Dopolnilne dejavnosti v hotelu | x | 
 | 
 | 
 | 
| M20 | Turistično destinacijski menedžment | x | 
 | 
 | 
 | 
| M21 | Restavracijsko slaščičarstvo | 
 | 
 | x | 
 | 
| M22 | Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač | 
 | 
 | x | 
 | 
 6.1.  Pogoji za napredovanje
V vi      šji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob  koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov  in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole in so  opravili vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno  državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.
6.2.  Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev  izobrazbe mora dijak uspe      šno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega:
Obvezni del:
Izbirni del:
-