A. SPLOŠNI DEL

1. IZOBRAŽEVALNI PROGRAM

1.1. Ime izobraževalnega programa: POMOČNIK V BIOTEHNIKI IN OSKRBI (DV) - 2022
1.2. Naziv poklicne izobrazbe: pomočnik v biotehniki in oskrbi/pomočnica v biotehniki in oskrbi

2. CILJI IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA 

Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:

Program, prilagojen za dvojezično izvajanje v slovenskem in madžarskem jeziku na narodno mešanem območju v Prekmurju, dodatno omogoča dijakom, da:

3. TRAJANJE IZOBRAŽEVANJA

3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 2 leti.

3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten s 125 kreditnimi točkami (KT).

4. VPISNI POGOJI

V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je:

5. OBVEZNI NAČINI OCENJEVANJA ZNANJA

Oznaka predmeta/

modula

Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli

Ustni odgovori

Pisni izdelki

Izdelek oziroma storitev in zagovor

Drugo

P1

Slovenščina

x

x

 

 

P2

Madžarščina I, Madžarščina II

x

x

 

 

P3

Matematika

x

x

 

 

P4

Družboslovje in naravoslovje

x

 

 

 

P5

Športna vzgoja

 

 

 

praktične naloge

M1

Komunikacija na delovnem mestu

x

 

 

 

M2

Čiščenje in urejanje prostorov

 

 

x

 

M3

Mehanizacija v biotehniki

 

 

x

 

M4

Temelji živilstva in prehrane

 

 

x

 

M5

Kuhanje in strežba

 

 

x

 

M6

Oskrba živali

 

 

x

 

M7

Osnove rastlinske pridelave

 

 

x

 

M8

Priprava živil živalskega izvora

 

 

x

 

M9

Priprava živil rastlinskega izvora

 

 

x

 

M10

Oblikovanje enostavnih tekstilij

 

 

x

 

M11

Oskrba na domu

 

 

x

 

M12

Pomoč pri pripravi obrokov

 

 

x

 

M13

Pomoč pri strežbi

 

 

x

 

M14

Temelji pridelave zelenjave

 

 

x

 

M15

Osnove čebelarstva

 

 

x

 

M16

Vzdrževalna dela v gozdu

 

 

x

 

M17

Mesarstvo

 

 

x

 

M18

Izdelava pekovskih in slaščičarskih izdelkov

 

 

x

 

M19

Mlekarstvo

 

 

x

 

M20

Predelava sadja, zelenjave in oljaric

 

 

x

 

M21

Priprava hitre hrane

 

 

x

 

M22

Pridelava in uporaba zelišč

 

 

x

 

M23

Enostavni izdelki za dekoracijo

 

 

x

 

M24

Vzdrževanje in higiena delovnih prostorov

 

 

x

 

M25

Vzdrževanje in izdelava enostavnih tekstilnih izdelkov

 

 

x

 

6. POGOJI ZA NAPREDOVANJE IN DOKONČANJE IZOBRAŽEVANJA

6.1.Pogoji za napredovanje

V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole in so opravili vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.

6.2. Pogoji za dokončanje

Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:

Poleg tega mora opraviti:

Zaključni izpit obsega:

7. NACIONALNE POKLICNE KVALIFIKACIJE

-