Oznaka |
Programske enote | Obvezno/ izbirno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||||
P1 |
Slovenščina |
obvezno |
213 |
12 |
P2 |
Madžarščina I , Madžarščina II |
obvezno |
213 |
12 |
P3 |
Matematika |
obvezno |
213 |
12 |
P4 |
Tuji jezik |
obvezno |
164 |
9 |
P5 |
Umetnost |
obvezno |
33 |
2 |
P6 |
Naravoslovje |
obvezno |
132 |
6 |
P7 |
Družboslovje |
obvezno |
132 |
6 |
P8 |
Športna vzgoja |
obvezno |
164 |
7 |
Skupaj A |
|
1264 |
66 |
|
B – Strokovni moduli |
||||
M 1 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
287 |
12 |
M 2 |
Komuniciranje in poslovanje |
obvezno |
81 |
4 |
M 3 |
Priprava posameznih skupin jedi |
izbirno |
117 |
6 |
M 4 |
Priprava rednih obrokov |
izbirno |
150 |
8 |
M 5 |
Priprava izrednih obrokov |
izbirno |
108 |
7 |
M 6 |
Postrežba pijač |
izbirno |
67 |
4 |
M 7 |
Postrežba rednih obrokov |
izbirno |
200 |
10 |
M 8 |
Postrežba izrednih obrokov |
izbirno |
108 |
7 |
M 9 |
Eko turizem |
izbirno |
81 |
5 |
M 10 |
Kultura bivanja |
izbirno |
81 |
5 |
M 11 |
Tekstilije |
izbirno |
213 |
11 |
M 12 |
Slovenske narodne jedi |
izbirno |
50 |
3 |
M 13 |
Delikatesna kuhinja |
izbirno |
50 |
3 |
M 14 |
Peka pic |
izbirno |
50 |
3 |
M 15 |
Peka peciva |
izbirno |
50 |
3 |
M 16 |
Priprava jedi pred gostom |
izbirno |
50 |
3 |
M 17 |
Mešane pijače |
izbirno |
50 |
3 |
M 18 |
Slovenska vina |
izbirno |
50 |
3 |
M 19 |
Dekoracije |
izbirno |
50 |
3 |
M 20 |
Kreativnost |
izbirno |
50 |
3 |
M 21 |
Oskrba na domu |
izbirno |
50 |
3 |
Skupaj B |
|
843 |
43 |
|
Od tega minimalno za praktično izobraževanje: |
||||
C- Praktično izobraževanje v šoli |
||||
|
Praktični pouk |
|
280 |
12 |
Č – Praktično usposabljanje z delom |
||||
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
1292 |
52 |
D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela |
||||
|
Aktivno državljanstvo |
|
30 |
2 |
Interesne dejavnosti |
|
130 |
6 |
|
Skupaj D |
|
160 |
8 |
|
E – Odprti del kurikuluma |
||||
|
Odprti kurikulum |
|
416 |
18 |
Skupaj pouka (A+B+E) |
|
2523 |
127 |
|
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
1572 |
64 |
|
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
2683 |
135 |
|
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
3975 |
187 |
|
Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev in zagovor) |
|
2 |
||
Skupaj kreditnih točk |
|
189 |
||
|
||||
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
72 |
|
|
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
|
34 |
|
|
Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela |
|
5 |
|
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
111 |
|
Pojasnila k predmetniku:
Madžarščina I: materni jezik - višja raven.
Madžarščina II: drugi jezik - nižja raven.
Izbirni strokovni moduli: šola oz. dijaki izberejo med izbirnimi strokovnimi moduli od M3 do M 11 strokovne module v obsegu 21 KT, med izbirnimi strokovnimi moduli od M 3 do M 21 pa modula v obsegu 6 KT.
Cilji in vsebine družboslovja, naravoslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v strokovnih modulih v različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg povezovanja določi šola v izvedbenem kurikulu.
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega pouka lahko zmanjša in nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom, ki se lahko poveča na največ 53 tednov.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali medpodjetniških izobraževalnih centrih.
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Izvajalec |
Znanje izvajalcev s področja |
P1 |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja slovenščine |
P2 |
Madžarščina I, Madžarščina II |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja madžarščine |
P3 |
Matematika |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja matematike |
P4 |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika |
P5 |
Umetnost |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine |
P6 |
Naravoslovje |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja biologije, kemije ali fizike |
laborant |
srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja |
||
P7 |
Družboslovje |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja zgodovine, geografije ali sociologije |
P8 |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja športne vzgoje |
M1 |
Osnove v gostinstvu |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije dela |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M2 |
Komuniciranje in poslovanje |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, komunikologije, politologije, turizma, hotelirstva, ekonomije, organizacije dela, računalništva ali informatike |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M3 |
Priprava posameznih skupin jedi |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M4 |
Priprava rednih obrokov |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M5 |
Priprava izrednih obrokov |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M6 |
Postrežba pijač |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M7 |
Postrežba rednih obrokov |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouk |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M8 |
Postrežba izrednih obrokov |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M9 |
Eko turizem |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja geografije, turizma, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, turizma ali gospodinjstva |
||
M10 |
Kultura bivanja |
učitelji |
visokošolskega izobraževanja biologije, živilstva, zdravstva, oblikovanja ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega izobraževanja gospodinjstva, gostinstva, živilstva ali zdravstva |
||
M11 |
Tekstilije |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja tekstilstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja tekstilstva |
||
M12 |
Slovenske narodne jedi |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva , hotelirstva ali turizma |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva |
||
M13 |
Delikatesna kuhinja |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva |
||
M14 |
Peka pic |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva |
||
M15 |
Peka peciva |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva |
||
M16 |
Priprava jedi pred gostom |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva |
||
M17 |
Mešane pijače |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva |
||
M18 |
Slovenska vina |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, gospodinjstva ali živilstva |
||
M19 |
Dekoracija |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja tekstilstva ,oblikovanja ali gospodinjstva |
||
M20 |
Kreativnost |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva |
||
M21 |
Oskrba na domu |
učitelj |
visokošolskega izobraževanja sociale, zdravstva, psihologije, pedagogike, specialne pedagogike |
učitelj praktičnega pouka |
višješolskega ali srednješolskega izobraževanja z družboslovnega področja, zdravstva ali gospodinjstva |