| Oznaka | Programske enote | Obvezno/ izbirno | Skupno število ur | Število kreditnih točk | 
| A – Splošnoizobraževalni predmeti | ||||
| P1 | Slovenščina | obvezno | 213 | 12 | 
| P2 | Tuji jezik | obvezno | 164 | 9 | 
| P3 | Matematika | obvezno | 213 | 12 | 
| P4 | Umetnost | obvezno | 33 | 2 | 
| P5 | Naravoslovje | obvezno | 66* | 3 | 
| P6 | Družboslovje | obvezno | 132 | 6 | 
| P7 | Športna vzgoja | obvezno | 164 | 7 | 
| Skupaj A | 
 | 985 | 51 | |
| B – Strokovni moduli | ||||
| M1 | IKT in osnove poslovnega komuniciranja | obvezno | 98 | 5 | 
| M2 | Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja | obvezno | 66 | 4 | 
| M3 | Osnove podjetništva in prodaja | obvezno | 98 | 5 | 
| M4 | Osnove živilstva | obvezno | 98 | 5 | 
| M5 | Osnove biotehnologije s prehrano | obvezno | 154 | 8 | 
| M6 | Higiensko pridobivanje in obdelava mleka | obvezno | 98 | 5 | 
| M7 | Osnovna predelava mleka | obvezno | 140 | 6 | 
| M8 | Fermentirano mleko | obvezno | 140 | 6 | 
| M9 | Siri | obvezno | 187 | 10 | 
| M10 | Surovo maslo | obvezno | 32 | 2 | 
| M11 | Sladoled | obvezno | 54 | 3 | 
| Skupaj B | 
 | 1165 | 59 | |
| Od tega minimalno za praktično izobraževanje: | ||||
| C- Praktično izobraževanje v šoli | ||||
| 
 | Praktični pouk | 
 | 600 | 24 | 
| Č – Praktično usposabljanje z delom | ||||
| 
 | Praktično usposabljanje z delom | 
 | 912 | 36 | 
| D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela | ||||
| 
 | Aktivno državljanstvo | 
 | 30 | 2 | 
| Interesne dejavnosti | 
 | 130 | 6 | |
| Skupaj D | 
 | 160 | 8 | |
| E – Odprti del kurikuluma | ||||
| 
 | Odprti kurikulum | 
 | 584 | 24 | 
| Skupaj pouka (A+B+E) | 
 | 2734 | 134 | |
| Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) | 
 | 1512 | 60 | |
| Skupaj izobraževanje v šoli (A+B+D+E) | 
 | 2894 | 142 | |
| Skupaj (A+B+Č+D+E) | 
 | 3806 | 178 | |
| Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev) | 
 | 2 | ||
| Skupaj kreditnih točk | 
 | 180 | ||
| 
 | ||||
| Število tednov izobraževanja v šoli | 
 | 82 | 
 | |
| Število tednov praktičnega usposabljanja z delom | 
 | 24 | 
 | |
| Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela | 
 | 5 | 
 | |
| Skupno število tednov izobraževanja | 
 | 111 | 
 | |
Pojasnila k predmetniku:
*Neintegrirani del naravoslovja. Za celotni katalog znanja je predvideno 132 ur.
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega usposabljanja z delom lahko poveča:
Izobraževalni program izvajajo  šole in delodajalci. 
    Praktično usposabljanje z  delom se izvaja pri delodajalcih in medpodjetniških izobraževalnih centrih.
| Oznaka | Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli | Izvajalec | Znanje izvajalcev s področja | 
| P1 | Slovenščina | učitelj | visokošolskega izobraževanja slovenščine | 
| P2 | Tuji jezik | učitelj | visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika | 
| P3 | Matematika | učitelj | visokošolskega izobraževanja matematike | 
| P4 | Umetnost | učitelj | visokošolskega izobraževanja glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine | 
| P5 | Družboslovje | učitelj | visokošolskega izobraževanja zgodovine, geografije ali sociologije | 
| P6 | Naravoslovje | učitelj | visokošolskega izobraževanja biologije, kemije ali fizike | 
| laborant | srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije, kemije, fizike ali drugih predmetov s kemijskega ali biološkega ali fizikalnega področja | ||
| P7 | Športna vzgoja | učitelj | visokošolskega izobraževanja športne vzgoje | 
| M1 | IKT in osnove poslovnega komuniciranja | učitelj vsebinskega sklopa Informacijsko komunikacijska tehnologija | visokošolskega izobraževanja računalništva ali informatike, ali visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva ali kateregakoli visokošolskega izobraževanja z izpopolnjevanjem iz računalništva in informatike | 
| učitelj vsebinskega sklopa Osnove poslovnega komuniciranja | visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela | ||
| učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: Informacijsko komunikacijska tehnologija | visokošolskega ali višješolskega ali srednješolskega izobraževanja vrtnarstva, hortikulture, kmetijstva, zootehnike, živilstva in gozdarstva ali računalništva in informatike ali visokošolskega izobraževanja katerekoli smeri z izpopolnjevanjem iz računalništva in informatike | ||
| učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: Osnove poslovnega komuniciranja | visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela | ||
| M2 | Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike | 
| učitelj praktičnega pouka | visokošolskega ali višješolskega izobraževanja kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva, gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz hortikulture, kmetijstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M3 | Osnove podjetništva in prodaje | učitelj | visokošolskega izobraževanja ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva | 
| učitelj praktičnega pouka | visokošolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva ali ekonomije | ||
| M4 | Osnove živilstva | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M5 | Osnove biotehnologije s prehrano | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva ali biotehnologije ali veterine | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M6 | Higiensko pridobivanje in obdelava mleka | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M7 | Osnovna predelava mleka | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M8 | Fermentirano mleko | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M9 | Siri | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije | ||
| M10 | Sladoled | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije |