| Oznaka | Programske enote | Obvezno/ izbirno | Skupno število ur | Število kreditnih točk | 
| A – Splošnoizobraževalni predmeti | ||||
| P1 | Slovenščina | obvezno | 213 | 12 | 
| P2 | Tuji jezik | obvezno | 164 | 9 | 
| P3 | Matematika | obvezno | 213 | 12 | 
| P4 | Umetnost | obvezno | 33 | 2 | 
| P5 | Naravoslovje | obvezno | 132 | 6 | 
| P6 | Družboslovje | obvezno | 132 | 6 | 
| P7 | Športna vzgoja | obvezno | 164 | 7 | 
| Skupaj A | 
 | 1051 | 54 | |
| B – Strokovni moduli | ||||
| M1 | IKT in osnove poslovnega komuniciranja | obvezno | 98 | 5 | 
| M2 | Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja | obvezno | 66 | 4 | 
| M3 | Osnove podjetništva in prodaja | obvezno | 98 | 5 | 
| M4 | Osnove živilstva | obvezno | 77 | 4 | 
| M5 | Osnove biotehnologije s prehrano | obvezno | 110 | 6 | 
| M6 | Gotove jedi | izbirno | 325 | 15 | 
| M7 | Testeninarstvo | izbirno | 325 | 15 | 
| M8 | Predelava žit | izbirno | 325 | 15 | 
| M9 | Predelava sadja in zelenjave | izbirno | 325 | 15 | 
| M10 | Izdelava brezalkoholnih pijač | izbirno | 325 | 15 | 
| M11 | Pivovarstvo | izbirno | 325 | 15 | 
| M12 | Vinarstvo | izbirno | 325 | 15 | 
| M13 | Žganjarstvo | izbirno | 325 | 15 | 
| M14 | Izdelava delikates | izbirno | 325 | 15 | 
| M15 | Oljarstvo | izbirno | 325 | 15 | 
| Skupaj B | 
 | 1099 | 54 | |
| Od tega minimalno za praktično izobraževanje: | ||||
| C- Praktično izobraževanje v šoli | ||||
| 
 | Praktični pouk | 
 | 600 | 24 | 
| Č – Praktično usposabljanje z delom | ||||
| 
 | Praktično usposabljanje z delom | 
 | 912 | 37 | 
| D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela | ||||
| 
 | Aktivno državljanstvo | 
 | 30 | 2 | 
| Interesne dejavnosti | 
 | 130 | 6 | |
| Skupaj D | 
 | 160 | 8 | |
| E – Odprti del kurikuluma | ||||
| 
 | Odprti kurikulum | 
 | 584 | 25 | 
| Skupaj pouka (A+B+E) | 
 | 2734 | 133 | |
| Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) | 
 | 1512 | 61 | |
| Skupaj izobraževanje v šoli (A+B+D+E) | 
 | 2894 | 141 | |
| Skupaj (A+B+Č+D+E) | 
 | 3806 | 178 | |
| Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev) | 
 | 2 | ||
| Skupaj kreditnih točk | 
 | 180 | ||
| 
 | ||||
| Število tednov izobraževanja v šoli | 
 | 82 | 
 | |
| Število tednov praktičnega usposabljanja z delom | 
 | 24 | 
 | |
| Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela | 
 | 5 | 
 | |
| Skupno število tednov izobraževanja | 
 | 111 | 
 | |
Pojasnila k predmetniku:
Izbirni strokovni moduli: šola oziroma dijak izbere dva izmed modulov od M6 do M15.
Cilji in vsebine naravoslovja, družboslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v strokovnih modulih v različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg povezovanja določi šola v izvedbenem kurikulu.
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega pouka lahko zmanjša in nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom, ki se lahko poveča na največ 53 tednov.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcu.
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih.
| Oznaka | Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli | Izvajalec | Znanje izvajalcev s področja | 
| P1 | Slovenščina | učitelj | visokošolskega izobraževanja slovenščine | 
| P2 | Tuji jezik | učitelj | visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika | 
| P3 | Matematika | učitelj | visokošolskega izobraževanja matematike | 
| P4 | Umetnost | učitelj | visokošolskega izobraževanja glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine | 
| P5 | Družboslovje | učitelj | visokošolskega izobraževanja zgodovine, geografije ali sociologije | 
| P6 | Naravoslovje | učitelj | visokošolskega izobraževanja biologije, kemije ali fizike | 
| laborant | srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije, kemije, fizike ali drugih predmetov s kemijskega ali biološkega ali fizikalnega področja | ||
| P7 | Športna vzgoja | učitelj | visokošolskega izobraževanja športne vzgoje | 
| M1 | IKT in osnove poslovnega komuniciranja | učitelj vsebinskega sklopa Informacijsko komunikacijska tehnologija | visokošolskega izobraževanja računalništva ali informatike ali visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva ali kateregakoli visokošolskega izobraževanja z izpopolnjevanjem iz računalništva in informatike | 
| učitelj vsebinskega sklopa Osnove poslovnega komuniciranja | visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela | ||
| učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa Informacijsko komunikacijska tehnologija | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva, vrtnarstva, hortikulture, kmetijstva, zootehnike, gozdarstva, računalništva in informatike ali kateregakoli visokošolskega izobraževanja z izpopolnjevanjem iz računalništva in informatike | ||
| učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa Osnove poslovnega komuniciranja | visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela | ||
| M2 | Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva, gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz hortikulture, kmetijstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M3 | Osnove podjetništva in prodaje | učitelj | visokošolskega izobraževanja ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva ali ekonomije | ||
| M4 | Osnove živilstva | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M5 | Osnove biotehnologije s prehrano | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva ali biotehnologije ali veterine | 
| učitelj praktičnega pouka | višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M6 | Gotove jedi | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M7 | Testeninarstvo | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M8 | Predelava žit | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M9 | Predelava sadja in zelenjave | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M10 | Izdelava brezalkoholnih pijač | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M11 | Pivovarsvo | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M12 | Vinarstvo | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M13 | Žganjarstvo | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M14 | Izdelava delikates | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja | ||
| M15 | Oljarstvo | učitelj | visokošolskega izobraževanja živilstva | 
| učitelj praktičnega pouka | srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva | ||
| laborant | srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja |