1.1 Ime izobraževalnega programa: ŽIVILEC 2020
1.2 Naziv poklicne izobrazbe: živilec/živilka 
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 3 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
| Oznaka | Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli | Ustno | Pisno | Izdelek oz. storitev | Drugo | 
| P1 | Slovenščina | x | x | 
 | 
 | 
| P2 | Tuji jezik | x | x | 
 | 
 | 
| P3 | Matematika | x | x | 
 | 
 | 
| P4 | Umetnost | 
 | 
 | x | 
 | 
| P5 | Naravoslovje | x | 
 | 
 | 
 | 
| P6 | Družboslovje | x | 
 | 
 | 
 | 
| P7 | Športna vzgoja | 
 | 
 | 
 | praktične naloge | 
| M1 | IKT in osnove poslovnega komuniciranja | 
 | 
 | x | 
 | 
| M2 | Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja | 
 | 
 | x | 
 | 
| M3 | Osnove podjetništva in prodaje | 
 | 
 | x | 
 | 
| M4 | Osnove živilstva | 
 | 
 | x | 
 | 
| M5 | Osnove biotehnologije s prehrano | 
 | 
 | x | 
 | 
| M6 | Gotove jedi | 
 | 
 | x | 
 | 
| M7 | Testeninarstvo | 
 | 
 | x | 
 | 
| M8 | Predelava žit | 
 | 
 | x | 
 | 
| M9 | Predelava sadja in zelenjave | 
 | 
 | x | 
 | 
| M10 | Izdelava brezalkoholnih pijač | 
 | 
 | x | 
 | 
| M11 | Pivovarstvo | 
 | 
 | x | 
 | 
| M12 | Vinarstvo | 
 | 
 | x | 
 | 
| M13 | Žganjarstvo | 
 | 
 | x | 
 | 
| M14 | Izdelava delikates | 
 | 
 | x | 
 | 
| M15 | Oljarstvo | 
 | 
 | x | 
 | 
6.1 Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole, opravili obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom.
Za dijake z individualno učno pogodbo je pogoj za napredovanje iz drugega v tretji letnik opravljanje vmesnega preizkusa.
6.2 Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-