Oznaka  | 
      Programske enote  | 
      Obvezno/ izbirno  | 
      Skupno število ur  | 
      Število kreditnih točk  | 
    
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
    ||||
P1  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      487  | 
      24  | 
    
P2  | 
      Tuji jezik I  | 
      obvezno  | 
      417  | 
      20  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik II  | 
      obvezno  | 
      210  | 
      8  | 
    
P4  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      383  | 
      19  | 
    
P5  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      70  | 
      3  | 
    
P6  | 
      Zgodovina  | 
      obvezno  | 
      105  | 
      5  | 
    
P7  | 
      Geografija  | 
      obvezno  | 
      105  | 
      5  | 
    
P8  | 
      Sociologija  | 
      izbirno  | 
      70  | 
      3  | 
    
P9  | 
      Psihologija  | 
      izbirno  | 
      70  | 
      3  | 
    
P10  | 
      Fizika  | 
      obvezno  | 
      70  | 
      3  | 
    
P11  | 
      Kemija  | 
      obvezno  | 
      70  | 
      3  | 
    
P12  | 
      Biologija  | 
      obvezno  | 
      70  | 
      3  | 
    
P13  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      340  | 
      14  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      2397  | 
      110  | 
    |
B – Strokovni moduli  | 
    ||||
M1  | 
      Osnove gostinstva in turizma  | 
      obvezno  | 
      140  | 
      8  | 
    
M2  | 
      Podjetništvo in zakonodaja  | 
      obvezno  | 
      130  | 
      8  | 
    
M3  | 
      Poslovno komuniciranje in IKT  | 
      obvezno  | 
      133  | 
      8  | 
    
M4  | 
      Naravna in kulturna dediščina  | 
      obvezno  | 
      134  | 
      8  | 
    
M5  | 
      Priprava rednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      234  | 
      12  | 
    
M6  | 
      Priprava izrednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      230  | 
      12  | 
    
M7  | 
      Strežba rednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      132  | 
      8  | 
    
M8  | 
      Strežba izrednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      130  | 
      8  | 
    
M9  | 
      Turistično spremljanje in vodenje  | 
      izbirno  | 
      230  | 
      12  | 
    
M10  | 
      Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov  | 
      izbirno  | 
      132  | 
      8  | 
    
M11  | 
      Obdelava turističnih informacij  | 
      izbirno  | 
      234  | 
      12  | 
    
M12  | 
      Hotelska in receptorska dela  | 
      izbirno  | 
      130  | 
      8  | 
    
M13  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M14  | 
      Catering  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M15  | 
      Estetika in senzorika  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M16  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 17  | 
      Animacija  | 
      izbirno  | 
      102  | 
      6  | 
    
M 18  | 
      Organizacija turističnih storitev  | 
      izbirno  | 
      105  | 
      6  | 
    
M 19  | 
      Dopolnilne dejavnosti v hotelu  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 20  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 21  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 22  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      1313  | 
      75  | 
    |
Od tega minimalno za praktično izobraževanje:  | 
    ||||
C- Praktično izobraževanje v šoli  | 
    ||||
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      598  | 
      24  | 
    
Č – Praktično usposabljanje z delom  | 
    ||||
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      266  | 
      10  | 
    
D – Interesne dejavnosti  | 
    ||||
  | 
      Aktivno državljanstvo  | 
      
  | 
      35  | 
      2  | 
    
Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      317  | 
      13  | 
    |
Skupaj D  | 
      
  | 
      352  | 
      15  | 
    |
E – Odprti del kurikuluma  | 
    ||||
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      612  | 
      26  | 
    
  | 
    ||||
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      4322  | 
      212  | 
    |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
      
  | 
      864  | 
      40  | 
    |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
      
  | 
      4674  | 
      226  | 
    |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
      
  | 
      4940  | 
      236  | 
    |
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev in zagovor)  | 
      
  | 
      4  | 
    ||
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      240  | 
    ||
  | 
    ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
      
  | 
      133  | 
      
  | 
    |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
      
  | 
      7  | 
      
  | 
    |
Število tednov interesnih dejavnosti  | 
      
  | 
      11  | 
      
  | 
    |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      151  | 
      
  | 
    |
Pojasnila  k predmetniku:
    Izbirni  predmeti: šola oziroma dijak lahko izbere sociologijo ali psihologijo.
    Izbirni strokovni moduli: šola oziroma  dijak lahko izbere strokovne module v obsegu 43 KT izmed strokovnih modulov od M5  do M22.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in  pri delodajalcih. 
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja  pri delodajalcih ali medpodjetniških izobraževalnih centrih. 
    Del  praktičnega pouka se lahko nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom.
Oznaka  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Izvajalec  | 
      Znanje izvajalcev s področja  | 
    
P1  | 
      Slovenščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja slovenščine  | 
    
P2  | 
      Tuji jezik 1  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik 2  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika  | 
    
P4  | 
      Matematika  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja matematike  | 
    
P5  | 
      Umetnost  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja umetnosti ali umetnostne zgodovine, likovnega ali glasbenega področja  | 
    
P6  | 
      Zgodovina  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja zgodovine  | 
    
P7  | 
      Geografija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja geografije  | 
    
P8  | 
      Sociologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja sociologije  | 
    
P9  | 
      Psihologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja psihologije  | 
    
P10  | 
      Fizika  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja fizike  | 
    
P11  | 
      Kemija  | 
      laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja s 315 urami fizike oz. drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja  | 
    
učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja kemije  | 
    ||
P12  | 
      Biologija  | 
      laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja  | 
    
učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja biologije  | 
    ||
P13  | 
      Športna vzgoja  | 
      laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja  | 
    
učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja športne vzgoje  | 
    ||
M1  | 
      Osnove gostinstva in turizma  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije; turizma, hotelirstva, geografije ali ekonomije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva, turizma, hotelirstva, geografije ali ekonomije  | 
    ||
M2  | 
      Podjetništvo in zakonodaja  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, prava, ekonomije ali organizacije  | 
    
M3  | 
      Poslovno komuniciranje in informacijsko komunikacijske tehnologije  | 
      učitelj  | 
      vsebinski    sklop Poslovno komuniciranje visokošolskega izobraževanja     psihologije, pedagogike, sociologije, komunikologije, novinarstva,    turizma, hotelirstva, ekonomije ali organizacije;     | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      vsebinski    sklop IKT ,   | 
    ||
M4  | 
      Naravna in kulturna dediščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, sociologije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali živilske tehnologije  | 
    
M5  | 
      Priprava rednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M6  | 
      Priprava izrednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M7  | 
      Strežba rednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M8  | 
      Strežba izrednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M9  | 
      Turistično spremljanje in vodenje  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    ||
M10  | 
      Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    ||
M11  | 
      Obdelava turističnih informacij  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije ali organizacije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije ali organizacije.  | 
    ||
M12  | 
      Hotelska in receptorska dela  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije  | 
    ||
M13  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije ali kemije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M14  | 
      Catering  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja hotelirstva ekonomije ali organizacije,  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M15  | 
      Estetika in senzorika  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M16  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja hotelirstva ali živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M 17  | 
      Animacija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, sociologije kulture, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, gostinstva, hotelirstva, geografije, zgodovine, sociologije kulture, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije,  | 
    ||
M18  | 
      Organizacija turističnih storitev  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, ekonomije, organizacije, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije ali umetnostne zgodovine  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, ekonomije, organizacije, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije ali umetnostne zgodovine  | 
    ||
M19  | 
      Dopolnilne dejavnosti v hotelu  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije  | 
    
M20  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma , hotelirstva, geografije ali ekonomije  | 
    
M21  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M22  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  |