1.1. Ime izobraževalnega  programa: POMOČNIK V BIOTEHNIKI IN OSKRBI (DV) - 2022
  1.2. Naziv poklicne izobrazbe: pomočnik v biotehniki in oskrbi/pomočnica v biotehniki in oskrbi  
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Program, prilagojen za dvojezično izvajanje v slovenskem in madžarskem jeziku na narodno mešanem območju v Prekmurju, dodatno omogoča dijakom, da:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
    	Izobraževalni program traja 2 leti.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
    	Izobraževalni program je ovrednoten s 125 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je:
| 
 Oznaka predmeta/ modula  | 
 Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
 Ustni odgovori  | 
 Pisni izdelki  | 
 Izdelek oziroma storitev in zagovor  | 
 Drugo  | 
| 
 P1  | 
 Slovenščina  | 
 x  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P2  | 
 Madžarščina I, Madžarščina II  | 
 x  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P3  | 
 Matematika  | 
 x  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P4  | 
 Družboslovje in naravoslovje  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P5  | 
 Športna vzgoja  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
 praktične naloge  | 
| 
 M1  | 
 Komunikacija na delovnem mestu  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 M2  | 
 Čiščenje in urejanje prostorov  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M3  | 
 Mehanizacija v biotehniki  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M4  | 
 Temelji živilstva in prehrane  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M5  | 
 Kuhanje in strežba  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M6  | 
 Oskrba živali  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M7  | 
 Osnove rastlinske pridelave  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M8  | 
 Priprava živil živalskega izvora  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M9  | 
 Priprava živil rastlinskega izvora  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M10  | 
 Oblikovanje enostavnih tekstilij  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M11  | 
 Oskrba na domu  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M12  | 
 Pomoč pri pripravi obrokov  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M13  | 
 Pomoč pri strežbi  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M14  | 
 Temelji pridelave zelenjave  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M15  | 
 Osnove čebelarstva  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M16  | 
 Vzdrževalna dela v gozdu  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M17  | 
 Mesarstvo  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M18  | 
 Izdelava pekovskih in slaščičarskih izdelkov  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M19  | 
 Mlekarstvo  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M20  | 
 Predelava sadja, zelenjave in oljaric  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M21  | 
 Priprava hitre hrane  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M22  | 
 Pridelava in uporaba zelišč  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M23  | 
 Enostavni izdelki za dekoracijo  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M24  | 
 Vzdrževanje in higiena delovnih prostorov  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M25  | 
 Vzdrževanje in izdelava enostavnih tekstilnih izdelkov  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole in so opravili vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-