Oznaka  | 
        Programske enote  | 
  Obvezno/  | 
        Skupno število ur  | 
        Število kreditnih točk  | 
      
B – Strokovni moduli  | 
      ||||
M1  | 
        Osnove gostinstva in turizma  | 
        obvezno  | 
        140  | 
        8  | 
      
M2  | 
        Podjetništvo  | 
        obvezno  | 
        56  | 
        3  | 
      
M3  | 
        Strokovno sporazumevanje v tujih jezikih  | 
        obvezno  | 
        84  | 
        4  | 
      
M4  | 
        Kulinarika in turistične zanimivosti doma in v svetu  | 
        obvezno  | 
        56  | 
        3  | 
      
M5  | 
        Redni obroki  | 
        izbirno  | 
        140  | 
        6  | 
      
M6  | 
        Izredni obroki  | 
        izbirno  | 
        140  | 
        6  | 
      
M7  | 
        Ponudba rednih obrokov  | 
        izbirno  | 
        84  | 
        4  | 
      
M8  | 
        Ponudba izrednih obrokov  | 
        izbirno  | 
        56  | 
        4  | 
      
M9  | 
        Spremljanje in vodenje v turizmu  | 
        izbirno  | 
        140  | 
        6  | 
      
M10  | 
        Prodaja turističnih proizvodov  | 
        izbirno  | 
        56  | 
        4  | 
      
M11  | 
        Turistične informacije  | 
        izbirno  | 
        140  | 
        6  | 
      
M12  | 
        Hotelske in receptorske storitve  | 
        izbirno  | 
        84  | 
        4  | 
      
M13  | 
        Priprava dietnih jedi  | 
        izbirno  | 
        28  | 
        3  | 
      
M14  | 
        Catering  | 
        izbirno  | 
        28  | 
        3  | 
      
M15  | 
        Estetika in senzorika  | 
        izbirno  | 
        28  | 
        3  | 
      
M16  | 
        Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
        izbirno  | 
        28  | 
        3  | 
      
M 17  | 
        Animacija gostov  | 
        izbirno  | 
        56  | 
        4  | 
      
M 18  | 
        Organizacija turističnih storitev  | 
        izbirno  | 
        56  | 
        4  | 
      
M 19  | 
        Dopolnilne dejavnosti v hotelu  | 
        izbirno  | 
        28  | 
        3  | 
      
M 20  | 
        Turistično destinacijski menedžment  | 
        izbirno  | 
        28  | 
        3  | 
      
M 21  | 
        Restavracijsko slaščičarstvo  | 
        izbirno  | 
        28  | 
        3  | 
      
M 22  | 
        Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
        izbirno  | 
        28  | 
        3  | 
      
Skupaj B  | 
        
  | 
        784  | 
        41  | 
      |
Od tega:   | 
      ||||
  | 
        Praktični pouk  | 
        280  | 
        12  | 
      |
Č – Praktično usposabljanje z delom  | 
      ||||
  | 
        Praktično usposabljanje z delom pri delodajalcu  | 
        
  | 
        228  | 
        10  | 
      
E – Odprti kurikulum  | 
      ||||
  | 
        Odprti kurikulum  | 
        112  | 
        5  | 
      |
  | 
      ||||
Skupaj pouka (B+E)  | 
        
  | 
        896  | 
        46  | 
      |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
        
  | 
        508  | 
        22  | 
      |
Skupaj (B+Č+E)  | 
        
  | 
        1124  | 
        56  | 
      |
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev in zagovor)  | 
        
  | 
        4  | 
      ||
Skupaj kreditnih točk  | 
        
  | 
        60  | 
      ||
  | 
      ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
        
  | 
        28  | 
        
  | 
      |
Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju  | 
        
  | 
        6  | 
        
  | 
      |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
        
  | 
        34  | 
        
  | 
      |
Pojasnilo k  predmetniku:
    Izbirni  strokovni moduli: dijak izmed strokovnih modulov od M5 do M22 izbere strokovne module  v obsegu 23 KT.
Izobraževalni  program se izvaja v šoli in pri delodajalcih. 
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri  delodajalcih.  
Oznaka  | 
      Strokovni modul  | 
      Izvajalec  | 
      Znanje  | 
    
M1  | 
      Osnove gostinstva in turizma  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, geografije, zgodovine, umetnostne zgodovine, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja izobrazba    iz gostinstva, živilstva ali hotelirstva, in   | 
    ||
M2  | 
      Podjetništvo  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, organizacije ali hotelirstva  | 
    
M3  | 
      Strokovno sporazumevanje v tujih jezikih  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ustreznih tujih jezikov  | 
    
M4  | 
      Kulinarika in turistične zanimivosti doma in v svetu  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, turizma ali hotelirstva  | 
    
M5  | 
      Redni obroki  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
    ||
M6  | 
      Izredni obroki  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
    ||
M7  | 
      Ponudba rednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
    ||
M8  | 
      Ponudba izrednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
    ||
M9  | 
      Spremljanje in vodenje v turizmu  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    ||
M10  | 
      Prodaja turističnih proizvodov  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva ali visokošolska izobrazba iz geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    ||
M11  | 
      Turistične informacije  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva ali visokošolska izobrazba iz geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    ||
M12  | 
      Hotelske in receptorske storitve  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva ali visokošolska izobrazba iz geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali ekonomije  | 
    ||
M13  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva, hotelirstva, turizma ali ekonomije s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
    ||
M14  | 
      Catering  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali visoka izobrazba hotelirske, turistične ali ekonomske smeri s predhodno izobrazbo iz gostinstva  | 
    ||
M15  | 
      Estetika in senzorika  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba živilske tehnologije, biologije, kemije ali hotelirstva  | 
    
M16  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba živilske tehnologije, turizma ali hotelirstva  | 
    
M17  | 
      Animacija gostov  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije dela ali živilske tehnologije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, gostinstva ali visokošolska izobrazba iz hotelirstva, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije, organizacije dela ali živilske tehnologije  | 
    ||
M18  | 
      Organizacija turističnih storitev  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      visokošolska izobrazba iz    turizma, geografije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, ekonomije,    organizacije dela ali hotelirstva;  | 
    
M19  | 
      Dopolnilne dejavnosti v hotelu  | 
      učitelj  | 
      višja ali visokošolska izobrazba iz turizma hotelirstva ali ekonomije  | 
    
M20  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva ekonomije ali organizacije dela  | 
    
M21  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali hotelirstva  | 
    
M22  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali hotelirstva  |