Ime  izobraževalnega programa: GASTRONOMIJA  IN TURIZEM
  Naziv strokovne izobrazbe: gastronomsko-turistični  tehnik/gastronomsko-turistična tehnica  
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Izobraževanje traja eno leto. 
    Izobraževalni program je ovrednoten s 60  kreditnimi točkami (KT).  
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil:
Oznaka  | 
      Strokovni modul  | 
      Ustno  | 
      Pisno  | 
      Izdelek oz. storitev  | 
      Drugo  | 
    
M1  | 
      Osnove gostinstva in turizma  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M2  | 
      Podjetništvo  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M3  | 
      Strokovno sporazumevanje v tujih jezikih  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M4  | 
      Kulinarika in turistične zanimivosti doma in v svetu  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M5  | 
      Redni obroki  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M6  | 
      Izredni obroki  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M7  | 
      Ponudba rednih obrokov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M8  | 
      Ponudba izrednih obrokov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M9  | 
      Spremljanje in vodenje v turizmu  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M10  | 
      Prodaja turističnih proizvodov  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M11  | 
      Turistične informacije  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M12  | 
      Hotelske in receptorske storitve  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M13  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M14  | 
      Catering  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M15  | 
      Estetika in senzorika  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M16  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M17  | 
      Animacija gostov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M18  | 
      Organizacija turističnih storitev  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M19  | 
      Dopolnilne dejavnosti v hotelu  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M20  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M21  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M22  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega:
    Obvezni  del:
Izbirni del: