Oznaka  | 
      Programske enote  | 
      Obvezno/ izbirno  | 
      Skupno število ur  | 
      Število kreditnih točk  | 
    
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
    ||||
P1  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      276  | 
      13  | 
    
P2  | 
      Italijanščina  | 
      obvezno  | 
      136  | 
      6  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik  | 
      obvezno  | 
      276  | 
      13  | 
    
P4  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      206  | 
      10  | 
    
P5  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      30  | 
      2  | 
    
P6  | 
      Zgodovina  | 
      obvezno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P7  | 
      Geografija  | 
      obvezno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P8  | 
      Sociologija  | 
      izbirno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P9  | 
      Psihologija  | 
      izbirno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P10  | 
      Fizika  | 
      obvezno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P11  | 
      Kemija  | 
      obvezno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P12  | 
      Biologija  | 
      obvezno  | 
      40  | 
      2  | 
    
P13  | 
      Informatika  | 
      obvezno  | 
      60  | 
      3  | 
    
P14  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      150  | 
      7  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      1374  | 
      66  | 
    |
B – Strokovni moduli  | 
    ||||
M1  | 
      Receptorska dela  | 
      obvezno  | 
      75  | 
      4  | 
    
M2  | 
      Naravna in kulturna dediščina  | 
      obvezno  | 
      134  | 
      8  | 
    
M3  | 
      Oblikovanje gostinske ponudbe  | 
      obvezno  | 
      75  | 
      4  | 
    
M4  | 
      Obroki in dogodki z animacijo  | 
      obvezno  | 
      364  | 
      16  | 
    
M5  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M6  | 
      Catering  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M7  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M8  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M9  | 
      Hotelska in gospodinjska dela  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M10  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M11  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      748  | 
      38  | 
    |
Od tega minimalno za praktično izobraževanje:  | 
    ||||
C- Praktično izobraževanje v šoli  | 
    ||||
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      240  | 
      12  | 
    
Č – Praktično usposabljanje z delom  | 
    ||||
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      76  | 
      3  | 
    
D – Interesne dejavnosti  | 
    ||||
  | 
      Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      96  | 
      4  | 
    
E – Odprti del kurikuluma  | 
    ||||
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      249  | 
      11  | 
    
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      2371  | 
      115  | 
    |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
      
  | 
      316  | 
      15  | 
    |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
      
  | 
      2467  | 
      119  | 
    |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
      
  | 
      2543  | 
      122  | 
    |
Poklicna matura   | 
      
  | 
      4  | 
    ||
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      126  | 
    ||
  | 
    ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
      
  | 
      68  | 
      
  | 
    |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
      
  | 
      2  | 
      
  | 
    |
Število tednov interesnih dejavnosti  | 
      
  | 
      3  | 
      
  | 
    |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      73  | 
      
  | 
    |
Pojasnilo k predmetniku:
Izbirni predmeti: Šola oziroma dijak lahko izbere sociologijo  ali psihologijo.
    Izbirni strokovni moduli: Šola oziroma dijak lahko izbere strokovne  module v obsegu 6KT izmed strokovnih modulov od M5 do M11. 
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali  medpodjetniških izobraževalnih centrih. 
Oznaka  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Izvajalec  | 
      Znanje  | 
    
P1  | 
      Slovenščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja slovenščine  | 
    
P2  | 
      Italijanščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja italijanščine  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika  | 
    
P4  | 
      Matematika  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja matematike  | 
    
P5  | 
      Umetnost  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja umetnosti ali umetnostne zgodovine, likovnega ali glasbenega področja  | 
    
P6  | 
      Zgodovina  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja zgodovine  | 
    
P7  | 
      Geografija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja geografije  | 
    
P8  | 
      Sociologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja sociologije  | 
    
P9  | 
      Psihologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja psihologije  | 
    
P10  | 
      Fizika  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja fizike  | 
    
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja s 315 urami fizike oz. drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja  | 
    ||
P11  | 
      Kemija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja kemije  | 
    
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja  | 
    ||
P12  | 
      Biologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja biologije  | 
    
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja  | 
    ||
P13  | 
      Informatika  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja računalništva ali informatike  | 
    
P14  | 
      Športna vzgoja  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja športne vzgoje  | 
    
M1  | 
      Receptorska dela  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije  | 
    ||
M2  | 
      Naravna in kulturna dediščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije, sociologije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali živilske tehnologije  | 
    
M3  | 
      Oblikovanje gostinske ponudbe  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije; gostinstva, hotelirstva, ekonomije ali organizacije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M4  | 
      Obroki in dogodki z animacijo  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, ekonomije ali organizacije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M5  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije ali kemije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M6  | 
      Catering  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja hotelirstva ekonomije ali organizacije  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M7  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M8  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    ||
M9  | 
      Hotelska in gospodinjska dela  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije  | 
    
M10  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja turizma, hotelirstva, geografije ali ekonomije  | 
    
M11  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva ali hotelirstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva  |