1.1. Ime izobraževalnega programa: GASTRONOMIJA (SI) PTI - 2020
    1.2.  Naziv poklicne/strokovne izobrazbe: gastronomski tehnik/gastronomska  tehnica
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Dijak bo ob zaključku izobraževanja:
Program je prilagojen za izvajanje v slovenskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
3.1. Trajanje  izobraževanja v letih:
    Izobraževalni program traja 2 leti
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi  točkami (KT):
    Izobraževalni  program je ovrednoten s 126 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil srednje poklicno izobraževanje in si pridobil enega od nazivov srednje poklicne izobrazbe:
Oznaka predmeta/  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Ustni odgovori  | 
      Pisni izdelki  | 
      Izdelek oziroma storitev in zagovor  | 
      Drugo  | 
    
P1  | 
      Slovenščina  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P2  | 
      Italijanščina  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P4  | 
      Matematika  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P5  | 
      Umetnost  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
P6  | 
      Zgodovina  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P7  | 
      Geografija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P8  | 
      Sociologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P9  | 
      Psihologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P10  | 
      Fizika  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P11  | 
      Kemija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P12  | 
      Biologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P13  | 
      Informatika  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P14  | 
      Športna vzgoja  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
      praktične naloge  | 
    
M1  | 
      Receptorska dela  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
    
M2  | 
      Naravna in kulturna dediščina  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M3  | 
      Oblikovanje gostinske ponudbe  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M4  | 
      Obroki in dogodki z animacijo  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M5  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M6  | 
      Catering  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M7  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M8  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M9  | 
      Hotelska in gospodinjska dela  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M10  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M11  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
6.1. Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole, in so opravili vse interesne dejavnosti in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom.
6.2. Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega:
    Obvezni del:
Izbirni del:
-