Oznaka  | 
      Programske enote  | 
      Obvezno / izbirno  | 
      Skupno št. ur  | 
      Št. kreditnih točk  | 
    
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
    ||||
P1  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P2  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      9  | 
    
P4  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      33  | 
      2  | 
    
P5  | 
      Naravoslovje  | 
      obvezno  | 
      132  | 
      6  | 
    
P6  | 
      Družboslovje  | 
      obvezno  | 
      132  | 
      6  | 
    
P7  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      7  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      1051  | 
      54  | 
    |
B – Strokovni moduli  | 
    ||||
M 1  | 
      Osnove v gostinstvu  | 
      obvezno  | 
      287  | 
      16  | 
    
M 2  | 
      Komuniciranje in poslovanje  | 
      obvezno  | 
      81  | 
      5  | 
    
M 3  | 
      Priprava posameznih skupin jedi  | 
      izbirno  | 
      117  | 
      6  | 
    
M 4  | 
      Priprava rednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      150  | 
      8  | 
    
M 5  | 
      Priprava izrednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      108  | 
      7  | 
    
M 6  | 
      Postrežba pijač  | 
      izbirno  | 
      67  | 
      4  | 
    
M 7  | 
      Postrežba rednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      200  | 
      10  | 
    
M 8  | 
      Postrežba izrednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      108  | 
      7  | 
    
M 9  | 
      Eko turizem  | 
      izbirno  | 
      81  | 
      5  | 
    
M 10  | 
      Kultura bivanja  | 
      izbirno  | 
      81  | 
      5  | 
    
M 11  | 
      Tekstilije  | 
      izbirno  | 
      213  | 
      11  | 
    
M 12  | 
      Slovenske narodne jedi  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 13  | 
      Delikatesna kuhinja  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 14  | 
      Peka pic  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 15  | 
      Peka peciva  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 16  | 
      Priprava jedi pred gostom  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 17  | 
      Mešane pijače  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 18  | 
      Slovenska vina  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 19  | 
      Dekoracije  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 20  | 
      Kreativnost  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
M 21  | 
      Oskrba na domu  | 
      izbirno  | 
      50  | 
      3  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      843  | 
      48  | 
    |
Od tega:  | 
    ||||
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      655  | 
      36  | 
    
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu  | 
    ||||
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      1102  | 
      46  | 
    
D – Interesne dejavnosti  | 
    ||||
  | 
      Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      160  | 
      6  | 
    
E – Odprti kurikulum  | 
    ||||
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      606  | 
      24  | 
    
  | 
    ||||
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      2500  | 
      126  | 
    |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
      
  | 
      1757  | 
      82  | 
    |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
      
  | 
      2660  | 
      132  | 
    |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
      
  | 
      3762  | 
      178  | 
    |
Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev)  | 
      
  | 
      
  | 
      2  | 
    |
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      
  | 
      180  | 
    |
  | 
    ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
      
  | 
      77  | 
      
  | 
    |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
      
  | 
      29  | 
      
  | 
    |
Število tednov interesnih dejavnosti  | 
      
  | 
      5  | 
      
  | 
    |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      111  | 
      
  | 
    |
Pojasnilo k predmetniku:
Cilji in vsebine družboslovja, naravoslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v strokovnih modulih v različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg povezovanja določi šola v izvedbenem kurikulu.
Izbirni strokovni moduli:
    Za vse dijake sta obvezna  strokovna modula M1 in M2. Med  izbirnimi  strokovnimi moduli od M3 do M 11 dijak izbere strokovne module v obsegu  21 KT, med izbirnimi strokovnimi moduli od M  3 do M 21 pa modula v obsegu 6 KT. 
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega pouka lahko zmanjša in le-ta nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom, ki se lahko poveča.
Izvedbo opredeli izvedbeni kurikulum na šoli.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali v  medpodjetniških izobraževalnih centrih.
oznaka  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Izvajalec  | 
      Znanje  | 
    
  | 
      Slovenščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz slovenščine  | 
    
  | 
      Matematika  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz matematike  | 
    
  | 
      Tuji jezik  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika  | 
    
  | 
      Umetnost  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
    
  | 
      Naravoslovje  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz biologije, kemije ali fizike  | 
    
  | 
       
           
  | 
      laborant  | 
      srednješolska izobrazba s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja  | 
    
  | 
      Družboslovje  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije  | 
    
  | 
      Športna vzgoja  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz športne vzgoje  | 
    
  | 
      Osnove v gostinstvu  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije dela.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva.  | 
    |
  | 
      Komuniciranje in poslovanje  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz psihologije, pedagogike, sociologije, komunikologije, politologije, turizma , hotelirstva, ekonomije, organizacije dela, računalništva ali informatike.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva.  | 
    |
  | 
      Priprava posameznih skupin jedi  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |
  | 
      Priprava rednih obrokov  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |
  | 
      Priprava izrednih obrokov  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |
  | 
      Postrežba pijač  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva.  | 
    |
  | 
      Postrežba rednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouk  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |
  | 
      Postrežba izrednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |
  | 
      Eko turizem  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz geografije, turizma, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja izobrazba iz gostinstva, turizma ali gospodinjstva.  | 
    |
  | 
      Kultura bivanja  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz biologije, živilstva, zdravstva, oblikovanja ali gospodinjstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska izobrazba iz gospodinjstva, gostinstva, živilstva ali zdravstva.  | 
    |
  | 
      Tekstilije  | 
      Učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz tekstilstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz tekstilstva  | 
    |
  | 
      Slovenske narodne jedi  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, gospodinjstva , hotelirstva ali turizma.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, gospodinjstva ali živilstva.  | 
    |
  | 
      Delikatesna kuhinja  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, gospodinjstva ali živilstva.  | 
    |
  | 
      Peka pic  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, gospodinjstva ali živilstva.  | 
    |
  | 
      Peka peciva  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva .  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, gospodinjstva ali živilstva.  | 
    |
  | 
      Priprava jedi pred gostom  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, gospodinjstva ali hotelirstva .  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, gospodinjstva ali živilstva.  | 
    |
  | 
      Mešane pijače  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, gospodinjstva ali živilstva.  | 
    |
  | 
      Slovenska vina  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, gospodinjstva ali živilstva.  | 
    |
  | 
      Dekoracija  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja izobrazba iz tekstilstva , oblikovanja ali gospodinjstva.  | 
    |
  | 
      Kreativnost  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz tekstilstva, oblikovanja ali gospodinjstva.  | 
    |
  | 
      Oskrba na domu  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz sociale, zdravstva, psihologije, pedagogike, specialne pedagogike.  | 
    
  | 
      učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz družboslovnega področja, zdravstva ali gospodinjstva.  |