1.1. Ime izobraževalnega programa: GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE SI
  1.2.  Naziv poklicne/strokovne izobrazbe: gastronom hotelir/ gastronomka  hotelirka 
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Program je prilagojen za izvajanje v slovenskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
3.1. Trajanje  izobraževanja v letih:
  Izobraževalni program traja 3 leta
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi  točkami (KT):
  Izobraževalni  program je ovrednoten s 189 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka predmeta/ modula  | 
    Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
    Ustni odgovori  | 
    Pisni izdelki  | 
    Izdelek oziroma storitev in zagovor  | 
    Drugo  | 
  
P1  | 
    Slovenščina  | 
    x  | 
    x  | 
    
  | 
    
  | 
  
P2  | 
    Italijanščina  | 
    x  | 
    x  | 
    
  | 
    
  | 
  
P3  | 
    Tuji jezik  | 
    x  | 
    x  | 
    
  | 
    
  | 
  
P4  | 
    Matematika  | 
    x  | 
    x  | 
    
  | 
    
  | 
  
P5  | 
    Umetnost  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
P6  | 
    Naravoslovje  | 
    x  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
P7  | 
    Družboslovje  | 
    x  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
  
P8  | 
    Športna vzgoja  | 
    
  | 
    
  | 
    
  | 
    Praktične naloge  | 
  
M1  | 
    Osnove v gostinstvu  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M2  | 
    Komuniciranje in poslovanje  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M3  | 
    Priprava posameznih skupin jedi  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M4  | 
    Priprava rednih obrokov  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M5  | 
    Priprava izrednih obrokov  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M6  | 
    Postrežba pijač  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M7  | 
    Postrežba rednih obrokov  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M8  | 
    Postrežba izrednih obrokov  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M9  | 
    Eko turizem  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M10  | 
    Kultura bivanja  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M11  | 
    Tekstilije  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M12  | 
    Slovenske narodne jedi  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M13  | 
    Delikatesna kuhinja  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M14  | 
    Peka pic  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M15  | 
    Peka peciva  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M16  | 
    Priprava jedi pred gostom  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M17  | 
    Mešane pijače  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M18  | 
    Slovenska vina  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M19  | 
    Dekoracije  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M20  | 
    Kreativnost  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
M21  | 
    Oskrba na domu  | 
    
  | 
    
  | 
    x  | 
    
  | 
  
6.1.  Pogoji za napredovanje
  V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta  pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih  modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole, in so opravili vse  interesne dejavnosti in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom.
  Za dijake z individualnimi učnimi pogodbami je za napredovanje iz drugega v  tretji letnik pogoj opravljanje vmesnega preizkusa.
6.2.  Pogoji za dokončanje
  Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno  opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-