Oznaka  | 
      Programske enote  | 
      Obvezno/ izbirno  | 
      Skupno število ur  | 
      Število kreditnih točk  | 
    
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
    ||||
P1  | 
      Italijanščina  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P2  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      9  | 
    
P4  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P5  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      33  | 
      2  | 
    
P6  | 
      Naravoslovje  | 
      obvezno  | 
      132  | 
      6  | 
    
P7  | 
      Družboslovje  | 
      obvezno  | 
      132  | 
      6  | 
    
P8  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      7  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      1264  | 
      66  | 
    |
B – Strokovni moduli  | 
    ||||
M01  | 
      Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
      obvezno  | 
      100  | 
      4  | 
    
M02  | 
      Poslovanje in organizacija  | 
      obvezno  | 
      75  | 
      3  | 
    
M03  | 
      Komuniciranje  | 
      obvezno  | 
      150  | 
      6  | 
    
M04  | 
      Osnove v gostinstvu  | 
      obvezno  | 
      225  | 
      9  | 
    
M05  | 
      Priprava posameznih skupin jedi  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M06  | 
      Priprava rednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      180  | 
      8  | 
    
M07  | 
      Priprava izrednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M08  | 
      Postrežba pijač  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M09  | 
      Postrežba rednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      180  | 
      8  | 
    
M10  | 
      Postrežba izrednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M11  | 
      Eko turizem  | 
      izbirno  | 
      180  | 
      8  | 
    
M12  | 
      Kultura bivanja  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M13  | 
      Tekstilije  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      858  | 
      37  | 
    |
Od tega minimalno za praktično izobraževanje:  | 
    ||||
C- Praktično izobraževanje v šoli  | 
    ||||
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      75  | 
      3  | 
    
Č – Praktično usposabljanje z delom  | 
    ||||
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      1520  | 
      60  | 
    
D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela  | 
    ||||
  | 
      Aktivno državljanstvo  | 
      
  | 
      30  | 
      2  | 
    
Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      130  | 
      6  | 
    |
Skupaj D  | 
      
  | 
      160  | 
      8  | 
    |
E – Odprti del kurikuluma  | 
    ||||
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      173  | 
      7  | 
    
  | 
    ||||
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      2295  | 
      110  | 
    |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
      
  | 
      1595  | 
      63  | 
    |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
      
  | 
      2455  | 
      118  | 
    |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
      
  | 
      3975  | 
      178  | 
    |
Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev in zagovor)  | 
      
  | 
      2  | 
    ||
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      180  | 
    ||
  | 
    ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
      
  | 
      66  | 
      
  | 
    |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
      
  | 
      40  | 
      
  | 
    |
Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela  | 
      
  | 
      5  | 
      
  | 
    |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      111  | 
      
  | 
    |
Pojasnila  k predmetniku:
Izbirni strokovni moduli: med  izbirnimi strokovnimi moduli od M5 do M11 dijak izbere tri module v obsegu 14  KT. 
  Povečan obseg pouka za 2 uri  tedensko zaradi specifične rabe učnega jezika za izvajanje na narodno mešanem  območju je že vključen v predmetnik.
  Cilji in vsebine družboslovja,  naravoslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v strokovnih modulih v  različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg povezovanja določi šola v  izvedbenem kurikulu.
  V šolski obliki izobraževanja se z  individualno učno pogodbo obseg praktičnega pouka lahko zmanjša in nadomesti s  praktičnim usposabljanjem z delom, ki se lahko poveča na največ 53 tednov.
Izobraževalni  program se izvaja v šoli in pri delodajalcih. 
  Praktično  usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali medpodjetniških  izobraževalnih centrih.
Oznaka  | 
    Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
    Izvajalec  | 
    Znanje izvajalcev s področja  | 
  
P1  | 
    Italijanščina  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja italijanščine  | 
  
P2  | 
    Slovenščina  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja slovenščine  | 
  
P3  | 
    Tuji jezik  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika  | 
  
P4  | 
    Matematika  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja matematike  | 
  
P5  | 
    Umetnost  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
  
P6  | 
    Naravoslovje  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja biologije, kemije ali fizike  | 
  
laborant  | 
    srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja  | 
  ||
P7  | 
    Družboslovje  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja zgodovine, geografije ali sociologije  | 
  
P8  | 
    Športna vzgoja  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja športne vzgoje  | 
  
M1  | 
    Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja ekonomije, informatike, računalništva, organizacije dela, upravljanja in poslovanja ali višješolskega izobraževanja poslovne šole.  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    visokošolskega izobraževanja ekonomije, informatike, računalništva, organizacije dela, upravljanja in poslovanja, višješolskega izobraževanja poslovne šole, strojepisja in stenografije ali upravne smeri.  | 
  ||
M2  | 
    Poslovanje in organizacija  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja ekonomije ali organizacije dela  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ekonomije ali organizacije dela  | 
  ||
M3  | 
    Komuniciranje  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja ekonomije, organizacije dela, psihologije, andragogike ali komunikologije.  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ekonomije, organizacije dela, psihologije, andragogike ali komunikologije  | 
  ||
M4  | 
    Osnove v gostinstvu  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije, organizacije dela ali turizma.  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
  ||
M5  | 
    Priprava posameznih skupin jedi  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, kemije, biologije ali gospodinjstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
  ||
M6  | 
    Priprava rednih obrokov  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
  ||
M7  | 
    Priprava izrednih obrokov  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
  ||
M8  | 
    Postrežba pijač  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
  ||
M9  | 
    Postrežba rednih obrokov  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva  | 
  
učitelj praktičnega pouk  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
  ||
M10  | 
    Postrežba izrednih obrokov  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
  ||
M11  | 
    Eko turizem  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja geografije, turizma, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja ekonomije, organizacije dela, gostinstva, turizma ali gospodinjstva  | 
  ||
M12  | 
    Kultura bivanja  | 
    učitelji  | 
    visokošolskega izobraževanja biologije, živilstva, zdravstva, oblikovanja ali gospodinjstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    visokošolskega izobraževanja ekonomije, gospodinjstva, gostinstva, živilstva ali zdravstva  | 
  ||
M13  | 
    Tekstilije  | 
    učitelj  | 
    visokošolskega izobraževanja tekstilstva  | 
  
učitelj praktičnega pouka  | 
    višješolskega ali srednješolskega izobraževanja tekstilstva  |