Oznaka  | 
      Programske enote  | 
      Obvezno/  | 
      Skupno število ur  | 
      Številokreditnih točk  | 
    
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
    ||||
P1  | 
      Italijanščina  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P2  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P3  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P4  | 
      Tuji jezik  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      9  | 
    
P5  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      33  | 
      2  | 
    
P6  | 
      Naravoslovje  | 
      obvezno  | 
      132  | 
      6  | 
    
P7  | 
      Družboslovje  | 
      obvezno  | 
      132  | 
      6  | 
    
P8  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      7  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      1264  | 
      66  | 
    |
B – Strokovni moduli  | 
    ||||
M 1  | 
      Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
      obvezno  | 
      100  | 
      4  | 
    
M 2  | 
      Poslovanje in organizacija  | 
      obvezno  | 
      75  | 
      3  | 
    
M3  | 
      Komuniciranje  | 
      obvezno  | 
      150  | 
      6  | 
    
M4  | 
      Osnove v gostinstvu  | 
      obvezno  | 
      225  | 
      9  | 
    
M 5  | 
      Priprava posameznih skupin jedi  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M 6  | 
      Priprava rednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      180  | 
      8  | 
    
M 7  | 
      Priprava izrednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M 8  | 
      Postrežba pijač  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M 9  | 
      Postrežba rednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      180  | 
      8  | 
    
M 10  | 
      Postrežba izrednih obrokov  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M 11  | 
      Eko turizem  | 
      izbirno  | 
      180  | 
      8  | 
    
M 12  | 
      Kultura bivanja  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
M 13  | 
      Tekstilije  | 
      izbirno  | 
      64  | 
      3  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      858  | 
      37  | 
    |
Od tega:  | 
    ||||
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      75  | 
      3  | 
    
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu  | 
    ||||
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      1520  | 
      60  | 
    
D – Interesne dejavnosti  | 
    ||||
  | 
      Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      160  | 
      6  | 
    
E – Odprti kurikulum  | 
    ||||
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      173  | 
      9  | 
    
  | 
    ||||
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      2295  | 
      112  | 
    |
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
      
  | 
      1595  | 
      63  | 
    |
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
      
  | 
      2455  | 
      118  | 
    |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
      
  | 
      3975  | 
      178  | 
    |
Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev)  | 
      
  | 
      
  | 
      2  | 
    |
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      
  | 
      180  | 
    |
  | 
    ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
      
  | 
      66  | 
      
  | 
    |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
      
  | 
      40  | 
      
  | 
    |
Število tednov interesnih dejavnosti  | 
      
  | 
      5  | 
      
  | 
    |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      111  | 
      
  | 
    |
Pojasnila k predmetniku:
  Povečan  obseg pouka za 2 uri tedensko zaradi specifične rabe učnega jezika za izvajanje  na narodno mešanem območju je že vključen v  predmetnik.
  Cilji in vsebine družboslovja,  naravoslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v strokovnih modulih v  različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg povezovanja določi šola v  izvedbenem kurikulu.
  Izbirni strokovni moduli: med  izbirnimi strokovnimi moduli od M5 do M11 dijak izbere tri module v obsegu 14  KT. 
  Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega  pouka lahko zmanjša in nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom, ki se  lahko poveča.
Izobraževalni program se izvaja v  šoli in pri delodajalcih.
    Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali v  medpodjetniških izobraževalnih centrih.  
Oznaka  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Izvajalec  | 
      Znanje  | 
    |
P1  | 
      Italijanščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz italijanščine  | 
    |
P2  | 
      Slovenščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz slovenščine  | 
    |
P3  | 
      Matematika  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz matematike  | 
    |
P4  | 
      Tuji jezik  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika  | 
    |
P5  | 
      Umetnost  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
    |
P6  | 
      Naravoslovje  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz biologije, kemije ali fizike  | 
    |
  | 
      
  | 
      laborant  | 
      srednješolska izobrazba s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja  | 
    |
P7  | 
      Družboslovje  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije  | 
    |
P8  | 
      Športna vzgoja  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz športne vzgoje  | 
    |
M1  | 
      Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ekonomije, informatike, računalništva, organizacije dela, upravljanja in poslovanja ali visoka poslovna šola  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      visokošolska izobrazba iz ekonomije, informatike, računalništva, organizacije dela, upravljanja in poslovanja, visoka poslovna šola ali višješolska izobrazba iz strojepisja in stenografije ali upravne smeri  | 
    |||
M2  | 
      Poslovanje in organizacija  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      visokošolska ali višješolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela  | 
    |||
M3  | 
      Komuniciranje  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela, psihologije, andragogike ali komunikologije  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      visokošolska ali višješolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela, psihologije, andragogike ali komunikologije  | 
    |||
M4  | 
      Osnove v gostinstvu  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije, organizacije dela ali turizma.  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |||
M5  | 
      Priprava posameznih skupin jedi  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, kemije, biologije ali gospodinjstva  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |||
M6  | 
      Priprava rednih obrokov  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |||
M7  | 
      Priprava izrednih obrokov  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |||
M8  | 
      Postrežba pijač  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |||
M9  | 
      Postrežba rednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva  | 
    |
učitelj praktičnega pouk  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |||
M10  | 
      Postrežba izrednih obrokov  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva  | 
    |||
M11  | 
      Eko turizem  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz geografije, turizma, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz ekonomije, organizacije dela, gostinstva, turizmaali gospodinjstva  | 
    |||
M12  | 
      Kultura bivanja  | 
      učitelji  | 
      visokošolska izobrazba iz biologije, živilstva, zdravstva, oblikovanja ali gospodinjstva  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska izobrazba iz ekonomije, gospodinjstva, gostinstva, živilstva ali zdravstva  | 
    |||
M13  | 
      Tekstilije  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz tekstilstva  | 
    |
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz tekstilstva  | 
    |||