| Oznaka | Programske enote | Obvezno/ izbirno | Skupno število ur | Število kreditnih točk | 
A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
    ||||
P1  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P2  | 
      Tuji jezik  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      9  | 
    
P3  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P4  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      33  | 
      2  | 
    
P5  | 
      Naravoslovje  | 
      obvezno  | 
      66*  | 
      3  | 
    
P6  | 
      Družboslovje  | 
      obvezno  | 
      132  | 
      6  | 
    
P7  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      7  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      985  | 
      51  | 
    |
B – Strokovni moduli  | 
    ||||
M1  | 
      IKT in osnove poslovnega komuniciranja  | 
      obvezno  | 
      98  | 
      5  | 
    
M2  | 
      Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
      obvezno  | 
      66  | 
      4  | 
    
M3  | 
      Osnove podjetništva in prodaja  | 
      obvezno  | 
      98  | 
      5  | 
    
M4  | 
      Osnove živilstva  | 
      obvezno  | 
      98  | 
      5  | 
    
M5  | 
      Osnove biotehnologije s prehrano  | 
      obvezno  | 
      154  | 
      8  | 
    
M6  | 
      Higiensko pridobivanje in obdelava mleka  | 
      obvezno  | 
      98  | 
      5  | 
    
M7  | 
      Osnovna predelava mleka  | 
      obvezno  | 
      140  | 
      6  | 
    
M8  | 
      Fermentirano mleko  | 
      obvezno  | 
      140  | 
      6  | 
    
M9  | 
      Siri  | 
      obvezno  | 
      187  | 
      10  | 
    
M10  | 
      Surovo maslo  | 
      obvezno  | 
      32  | 
      2  | 
    
M11  | 
      Sladoled  | 
      obvezno  | 
      54  | 
      3  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      1165  | 
      59  | 
    |
Od tega minimalno za praktično izobraževanje:  | 
    ||||
C- Praktično izobraževanje v šoli  | 
    ||||
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      600  | 
      24  | 
    
Č – Praktično usposabljanje z delom  | 
    ||||
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      912  | 
      36  | 
    
D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela  | 
    ||||
  | 
      Aktivno državljanstvo  | 
      
  | 
      30  | 
      2  | 
    
Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      130  | 
      6  | 
    |
Skupaj D  | 
      
  | 
      160  | 
      8  | 
    |
E – Odprti del kurikuluma  | 
    ||||
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      584  | 
      24  | 
    
Skupaj pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      2734  | 
      134  | 
    |
Skupaj praktično izobraževanje (C+Č)  | 
      
  | 
      1512  | 
      60  | 
    |
Skupaj izobraževanje v šoli (A+B+D+E)  | 
      
  | 
      2894  | 
      142  | 
    |
Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
      
  | 
      3806  | 
      178  | 
    |
Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev)  | 
      
  | 
      2  | 
    ||
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      180  | 
    ||
  | 
    ||||
Število tednov izobraževanja v šoli  | 
      
  | 
      82  | 
      
  | 
    |
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
      
  | 
      24  | 
      
  | 
    |
Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela  | 
      
  | 
      5  | 
      
  | 
    |
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      111  | 
      
  | 
    |
Pojasnila k predmetniku:
*Neintegrirani del naravoslovja. Za celotni katalog znanja je predvideno 132 ur.
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega usposabljanja z delom lahko poveča:
Izobraževalni program izvajajo  šole in delodajalci. 
    Praktično usposabljanje z  delom se izvaja pri delodajalcih in medpodjetniških izobraževalnih centrih.
Oznaka  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Izvajalec  | 
      Znanje izvajalcev s področja  | 
    
P1  | 
      Slovenščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja slovenščine  | 
    
P2  | 
      Tuji jezik  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika  | 
    
P3  | 
      Matematika  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja matematike  | 
    
P4  | 
      Umetnost  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
    
P5  | 
      Družboslovje  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja zgodovine, geografije ali sociologije  | 
    
P6  | 
      Naravoslovje  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja biologije, kemije ali fizike  | 
    
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije, kemije, fizike ali drugih predmetov s kemijskega ali biološkega ali fizikalnega področja  | 
    ||
P7  | 
      Športna vzgoja  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja športne vzgoje  | 
    
M1  | 
      IKT in osnove poslovnega komuniciranja  | 
      učitelj vsebinskega sklopa Informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
      visokošolskega izobraževanja računalništva ali informatike, ali visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva ali kateregakoli visokošolskega izobraževanja z izpopolnjevanjem iz računalništva in informatike  | 
    
učitelj vsebinskega sklopa Osnove poslovnega komuniciranja  | 
      visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela  | 
    ||
učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: Informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
      visokošolskega ali višješolskega ali srednješolskega izobraževanja vrtnarstva, hortikulture, kmetijstva, zootehnike, živilstva in gozdarstva ali računalništva in informatike ali visokošolskega izobraževanja katerekoli smeri z izpopolnjevanjem iz računalništva in informatike  | 
    ||
učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: Osnove poslovnega komuniciranja  | 
      visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela  | 
    ||
M2  | 
      Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      visokošolskega ali višješolskega izobraževanja kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva, gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike  | 
    ||
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja iz hortikulture, kmetijstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
    ||
M3  | 
      Osnove podjetništva in prodaje  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      visokošolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva ali ekonomije  | 
    ||
M4  | 
      Osnove živilstva  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
    ||
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
    ||
M5  | 
      Osnove biotehnologije s prehrano  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva ali biotehnologije ali veterine  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
    ||
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
    ||
M6  | 
      Higiensko pridobivanje in obdelava mleka  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije  | 
    ||
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
    ||
M7  | 
      Osnovna predelava mleka  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije  | 
    ||
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
    ||
M8  | 
      Fermentirano mleko  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije  | 
    ||
laborant  | 
      srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
    ||
M9  | 
      Siri  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije  | 
    ||
M10  | 
      Sladoled  | 
      učitelj  | 
      visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednješolskega poklicnega izobraževanja iz mlekarstva in srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali višješolskega izobraževanja živilstva ali kmetijstva ali kemije  |