1.1. Ime  izobraževalnega programa: MLEKAR - 2020
    1.2. Naziv poklicne izobrazbe: mlekar/mlekarka
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijaki), da:
3.1. Trajanje  izobraževanja v letih:
    Izobraževalni program traja 3 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi  točkami (KT):
    Izobraževalni  program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT) 
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka predmeta/  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Ustni odgovori  | 
      Pisni izdelki  | 
      Izdelek oziroma   | 
      Drugo  | 
    
P1  | 
      Slovenščina  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P2  | 
      Tuji jezik  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P3  | 
      Matematika  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P4  | 
      Umetnost  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
P5  | 
      Naravoslovje  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P6  | 
      Družboslovje  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P7  | 
      Športna vzgoja  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
      praktične naloge  | 
    
M1  | 
      IKT in osnove poslovnega komuniciranja  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M2  | 
      Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M3  | 
      Osnove podjetništva in prodaje  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M4  | 
      Osnove živilstva  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M5  | 
      Osnove biotehnologije s prehrano  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M6  | 
      Higiensko pridobivanje in obdelava mleka  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M7  | 
      Osnovna predelava mleka  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M8  | 
      Fermentirano mleko  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M9  | 
      Siri  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M10  | 
      Surovo maslo  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M11  | 
      Sladoled  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole in so opravili vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.
Za dijake z individualno učno pogodbo je pogoj za napredovanje iz drugega v tretji letnik opravljanje vmesnega preizkusa.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-