1.1. Ime izobraževalnega  programa:  SLAŠČIČAR 
    1.2. Naziv  poklicne izobrazbe:  slaščičar/  slaščičarka
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom/vajencem in dijakinjam/vajenkam (v nadaljevanju dijakom/vajencem), da:
3.1. Izobraževanje traja tri leta  .
    3.2. Izobraževalni program je  ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT) po ECTS.
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Posebni pogoji za vajeniško obliko izobraževanja: registrirana pogodba o vajeništvu.
Znanje se ocenjuje pri pouku ali izpitu iz naslednjih predmetov oziroma modulov:
| Programske enote | obvezni načini ocenjevanja znanja  | 
      
Slovenščina  | 
        pisno in ustno  | 
      
Matematika  | 
        ustno, pisni preizkusi, vaje, projektne naloge  | 
      
Tuji jezik  | 
        samovrednotenje, vzajemno vrednotenje, projektno delo  | 
      
Umetnost  | 
        ni določeno  | 
      
Naravoslovje  | 
        ni določeno  | 
      
Družboslovje  | 
        ni določeno  | 
      
Športna vzgoja  | 
        praktične naloge  | 
      
IKT in osnove poslovnega komuniciranja  | 
        ustno, vaje, delovna poročila, izdelek ali storitev, projektno delo  | 
      
Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
      |
Osnove podjetništva in prodaje  | 
      |
Osnove živilstva  | 
      |
Osnove biotehnologije s prehrano  | 
      |
Trajno pecivo  | 
      |
Sladice  | 
      |
Sladoled  | 
      
Oblike preverjanja in ocenjevanja skupaj načrtujejo in izvedejo učitelji, ki uresničujejo cilje posameznega predmeta oz. modula.
Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napreduje dijak/vajenec, ki je ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjen iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole ter je opravil vse obveznosti interesnih dejavnosti in praktičnega usposabljanja z delom.
Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak/vajenec pridobiti pozitivno oceno pri:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-