| 
 Oznaka  | 
 Programske enote  | 
 Obvezno/ izbirno  | 
 Skupno število ur  | 
 Število kreditnih točk  | 
| 
 A – Splošnoizobraževalni predmeti  | 
||||
| 
 P1  | 
 Slovenščina  | 
 obvezno  | 
 213  | 
 12  | 
| 
 P2  | 
 Tuji jezik  | 
 obvezno  | 
 164  | 
 9  | 
| 
 P3  | 
 Matematika  | 
 obvezno  | 
 213  | 
 12  | 
| 
 P4  | 
 Umetnost  | 
 obvezno  | 
 33  | 
 2  | 
| 
 P5  | 
 Naravoslovje  | 
 obvezno  | 
 132  | 
 6  | 
| 
 P6  | 
 Družboslovje  | 
 obvezno  | 
 132  | 
 6  | 
| 
 P7  | 
 Športna vzgoja  | 
 obvezno  | 
 164  | 
 7  | 
| 
 Skupaj A  | 
 
  | 
 1051  | 
 54  | 
|
| 
 B – Strokovni moduli  | 
||||
| 
 M1  | 
 IKT in osnove poslovnega komuniciranja  | 
 obvezno  | 
 98  | 
 5  | 
| 
 M2  | 
 Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
 obvezno  | 
 66  | 
 4  | 
| 
 M3  | 
 Osnove podjetništva in prodaja  | 
 obvezno  | 
 98  | 
 5  | 
| 
 M4  | 
 Osnove živilstva  | 
 obvezno  | 
 77  | 
 4  | 
| 
 M5  | 
 Osnove biotehnologije s prehrano  | 
 obvezno  | 
 110  | 
 6  | 
| 
 M6  | 
 Gotove jedi  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M7  | 
 Testeninarstvo  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M8  | 
 Predelava žit  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M9  | 
 Predelava sadja in zelenjave  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M10  | 
 Izdelava brezalkoholnih pijač  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M11  | 
 Pivovarstvo  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M12  | 
 Vinarstvo  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M13  | 
 Žganjarstvo  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M14  | 
 Izdelava delikates  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 M15  | 
 Oljarstvo  | 
 izbirno  | 
 325  | 
 15  | 
| 
 Skupaj B  | 
 
  | 
 1099  | 
 54  | 
|
| 
 Od tega minimalno za praktično izobraževanje:  | 
||||
| 
 C- Praktično izobraževanje v šoli  | 
||||
| 
 
  | 
 Praktični pouk  | 
 
  | 
 600  | 
 24  | 
| 
 Č – Praktično usposabljanje z delom  | 
||||
| 
 
  | 
 Praktično usposabljanje z delom  | 
 
  | 
 912  | 
 37  | 
| 
 D – Druge oblike vzgojno-izobraževalnega dela  | 
||||
| 
 
  | 
 Aktivno državljanstvo  | 
 
  | 
 30  | 
 2  | 
| 
 Interesne dejavnosti  | 
 
  | 
 130  | 
 6  | 
|
| 
 Skupaj D  | 
 
  | 
 160  | 
 8  | 
|
| 
 E – Odprti del kurikuluma  | 
||||
| 
 
  | 
 Odprti kurikulum  | 
 
  | 
 584  | 
 25  | 
| 
 Skupaj pouka (A+B+E)  | 
 
  | 
 2734  | 
 133  | 
|
| 
 Skupaj praktično izobraževanje (C+Č)  | 
 
  | 
 1512  | 
 61  | 
|
| 
 Skupaj izobraževanje v šoli (A+B+D+E)  | 
 
  | 
 2894  | 
 141  | 
|
| 
 Skupaj (A+B+Č+D+E)  | 
 
  | 
 3806  | 
 178  | 
|
| 
 Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev)  | 
 
  | 
 2  | 
||
| 
 Skupaj kreditnih točk  | 
 
  | 
 180  | 
||
| 
 
  | 
||||
| 
 Število tednov izobraževanja v šoli  | 
 
  | 
 82  | 
 
  | 
|
| 
 Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
 
  | 
 24  | 
 
  | 
|
| 
 Število tednov drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela  | 
 
  | 
 5  | 
 
  | 
|
| 
 Skupno število tednov izobraževanja  | 
 
  | 
 111  | 
 
  | 
|
Pojasnila k predmetniku:
Izbirni strokovni moduli: šola oziroma dijak izbere dva izmed modulov od M6 do M15.
Cilji in vsebine naravoslovja, družboslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v strokovnih modulih v različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg povezovanja določi šola v izvedbenem kurikulu.
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega pouka lahko zmanjša in nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom, ki se lahko poveča na največ 53 tednov.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcu.
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih.
| 
 Oznaka  | 
 Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
 Izvajalec  | 
 Znanje izvajalcev s področja  | 
| 
 P1  | 
 Slovenščina  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja slovenščine  | 
| 
 P2  | 
 Tuji jezik  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja ustreznega tujega jezika  | 
| 
 P3  | 
 Matematika  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja matematike  | 
| 
 P4  | 
 Umetnost  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
| 
 P5  | 
 Družboslovje  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja zgodovine, geografije ali sociologije  | 
| 
 P6  | 
 Naravoslovje  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja biologije, kemije ali fizike  | 
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja s 315 urami biologije, kemije, fizike ali drugih predmetov s kemijskega ali biološkega ali fizikalnega področja  | 
||
| 
 P7  | 
 Športna vzgoja  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja športne vzgoje  | 
| 
 M1  | 
 IKT in osnove poslovnega komuniciranja  | 
 učitelj vsebinskega sklopa Informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
 visokošolskega izobraževanja računalništva ali informatike ali visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva ali kateregakoli visokošolskega izobraževanja z izpopolnjevanjem iz računalništva in informatike  | 
| 
 učitelj vsebinskega sklopa Osnove poslovnega komuniciranja  | 
 visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela  | 
||
| 
 učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa Informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
 višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva, vrtnarstva, hortikulture, kmetijstva, zootehnike, gozdarstva, računalništva in informatike ali kateregakoli visokošolskega izobraževanja z izpopolnjevanjem iz računalništva in informatike  | 
||
| 
 učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa Osnove poslovnega komuniciranja  | 
 visokošolskega izobraževanja psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela  | 
||
| 
 M2  | 
 Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 višješolskega ali visokošolskega izobraževanja kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva, gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz hortikulture, kmetijstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M3  | 
 Osnove podjetništva in prodaje  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva ali ekonomije  | 
||
| 
 M4  | 
 Osnove živilstva  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M5  | 
 Osnove biotehnologije s prehrano  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva ali biotehnologije ali veterine  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 višješolskega ali visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M6  | 
 Gotove jedi  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M7  | 
 Testeninarstvo  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M8  | 
 Predelava žit  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M9  | 
 Predelava sadja in zelenjave  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M10  | 
 Izdelava brezalkoholnih pijač  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M11  | 
 Pivovarsvo  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M12  | 
 Vinarstvo  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M13  | 
 Žganjarstvo  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M14  | 
 Izdelava delikates  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  | 
||
| 
 M15  | 
 Oljarstvo  | 
 učitelj  | 
 visokošolskega izobraževanja živilstva  | 
| 
 učitelj praktičnega pouka  | 
 srednješolskega ali višješolskega izobraževanja živilstva  | 
||
| 
 laborant  | 
 srednješolskega izobraževanja iz živilstva ali kemije ali srednješolskega splošnega izobraževanja  |