1.1 Ime izobraževalnega programa: ŽIVILEC 2020
1.2 Naziv poklicne izobrazbe: živilec/živilka 
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 3 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka  | 
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
Ustno  | 
Pisno  | 
Izdelek oz. storitev  | 
Drugo  | 
| 
 P1  | 
 Slovenščina  | 
 x  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P2  | 
 Tuji jezik  | 
 x  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P3  | 
 Matematika  | 
 x  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P4  | 
 Umetnost  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 P5  | 
 Naravoslovje  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P6  | 
 Družboslovje  | 
 x  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
| 
 P7  | 
 Športna vzgoja  | 
 
  | 
 
  | 
 
  | 
 praktične naloge  | 
| 
 M1  | 
 IKT in osnove poslovnega komuniciranja  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M2  | 
 Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M3  | 
 Osnove podjetništva in prodaje  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M4  | 
 Osnove živilstva  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M5  | 
 Osnove biotehnologije s prehrano  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M6  | 
 Gotove jedi  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M7  | 
 Testeninarstvo  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M8  | 
 Predelava žit  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M9  | 
 Predelava sadja in zelenjave  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M10  | 
 Izdelava brezalkoholnih pijač  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M11  | 
 Pivovarstvo  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M12  | 
 Vinarstvo  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M13  | 
 Žganjarstvo  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M14  | 
 Izdelava delikates  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
| 
 M15  | 
 Oljarstvo  | 
 
  | 
 
  | 
 x  | 
 
  | 
6.1 Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole, opravili obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom.
Za dijake z individualno učno pogodbo je pogoj za napredovanje iz drugega v tretji letnik opravljanje vmesnega preizkusa.
6.2 Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-