1.1. Ime  izobraževalnega programa: GASTRONOMIJA  IN TURIZEM (SI) - 2020
    Izobraževalni program s  slovenskim učnim jezikom na narodno mešanem območju v slovenski Istri.
    1.2. Naziv strokovne izobrazbe: gastronomsko-turistični  tehnik/gastronomsko-turistična tehnica
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Dijak bo ob zaključku izobraževanja:
Program je prilagojen za izvajanje v slovenskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
3.1. Trajanje  izobraževanja v letih:
    Izobraževalni program traja 4 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi  točkami (KT):
    Izobraževalni  program je ovrednoten z 253 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka predmeta/  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Ustni odgovori  | 
      Pisni izdelki  | 
      Izdelek oziroma   | 
      Drugo  | 
    
P1  | 
      Slovenščina  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P2  | 
      Italijanščina  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik I  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P4  | 
      Tuji jezik II  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P5  | 
      Matematika  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P6  | 
      Umetnost  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
P7  | 
      Zgodovina  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P8  | 
      Geografija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P9  | 
      Sociologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P10  | 
      Psihologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P11  | 
      Fizika  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P12  | 
      Biologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P13  | 
      Kemija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P14  | 
      Športna vzgoja  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
      praktične naloge  | 
    
M1  | 
      Osnove gostinstva in turizma  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M2  | 
      Podjetništvo in zakonodaja  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M3  | 
      Poslovno komuniciranje in IKT  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M4  | 
      Naravna in kulturna dediščina  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M5  | 
      Priprava rednih obrokov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M6  | 
      Priprava izrednih obrokov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M7  | 
      Strežba rednih obrokov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M8  | 
      Strežba izrednih obrokov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M9  | 
      Turistično spremljanje in vodenje  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M10  | 
      Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M11  | 
      Obdelava turističnih informacij  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M12  | 
      Hotelska in receptorska dela  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M13  | 
      Priprava dietnih jedi  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M14  | 
      Catering  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M15  | 
      Estetika in senzorika  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M16  | 
      Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M17  | 
      Animacija  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M18  | 
      Organizacija turističnih storitev  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M19  | 
      Dopolnilne dejavnosti v hotelu  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M20  | 
      Turistično destinacijski menedžment  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
M21  | 
      Restavracijsko slaščičarstvo  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M22  | 
      Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
 6.1.  Pogoji za napredovanje
V vi      šji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob  koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov  in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole in so  opravili vse obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno  državljanstvo in interesne dejavnosti) in praktičnega usposabljanja z delom.
6.2.  Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev  izobrazbe mora dijak uspe      šno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega:
Obvezni del:
Izbirni del:
-