1.1. Ime  izobraževalnega programa: LESARSKI  TEHNIK - 2020
    1.2. Naziv poklicne/strokovne izobrazbe: lesarski tehnik/lesarska tehnica
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Dijak bo ob zaključku izobraževanja:
3.1. Trajanje  izobraževanja v letih:
    Izobraževalni program traja 4 leta.
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi  točkami (KT):
    Izobraževalni program je ovrednoten z 240 kreditnimi točkami (KT). 
Oznaka predmeta/  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Ustni odgovori  | 
      Pisni izdelki  | 
      Izdelek oziroma  | 
      Drugo  | 
    
P1  | 
      Slovenščina  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P2  | 
      Matematika  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P4  | 
      Umetnost  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
P5  | 
      Zgodovina  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P6  | 
      Geografija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P7  | 
      Sociologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P8  | 
      Psihologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P9  | 
      Fizika  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P10  | 
      Kemija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P11  | 
      Športna vzgoja  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
      Praktične naloge  | 
    
M1  | 
      Tehnično komuniciranje in uporaba računalnika  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M2  | 
      Les in lastnosti lesa  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M3  | 
      Tehnologija obdelave z varstvom pri delu  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M4  | 
      Konstruiranje lesnih sklopov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M5  | 
      Materiali v lesarstvu  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M6  | 
      Mehanska obdelava lesa  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M7  | 
      Lesnoobdelovalni stroji  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M8  | 
      Konstruiranje pohištva  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M9  | 
      Tehnološki procesi v lesarstvu  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M10  | 
      Proizvodna tehnika  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M11  | 
      Podjetje in priprava dela  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M12  | 
      Projektiranje  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M13  | 
      Ekonomika proizvodnih procesov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M14  | 
      Opremljanje interierjev  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M15  | 
      Žagarstvo in sušenje  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka predmeta/  | 
      Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Ustni odgovori  | 
      Pisni izdelki  | 
      Izdelek oziroma   | 
      Drugo  | 
    
P1  | 
      Slovenščina  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P2  | 
      Matematika  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik  | 
      x  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
    
P4  | 
      Umetnost  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
P5  | 
      Zgodovina  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P6  | 
      Geografija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P7  | 
      Sociologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P8  | 
      Psihologija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P9  | 
      Fizika  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P10  | 
      Kemija  | 
      x  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
    
P11  | 
      Športna vzgoja  | 
      
  | 
      
  | 
      
  | 
      Praktične naloge  | 
    
M1  | 
      Tehnično komuniciranje in uporaba računalnika  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M2  | 
      Les in lastnosti lesa  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M3  | 
      Tehnologija obdelave z varstvom pri delu  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M4  | 
      Konstruiranje lesnih sklopov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M5  | 
      Materiali v lesarstvu  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M6  | 
      Mehanska obdelava lesa  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M7  | 
      Lesnoobdelovalni stroji  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M8  | 
      Konstruiranje pohištva  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M9  | 
      Tehnološki procesi v lesarstvu  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M10  | 
      Proizvodna tehnika  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M11  | 
      Podjetje in priprava dela  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M12  | 
      Projektiranje  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M13  | 
      Ekonomika proizvodnih procesov  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M14  | 
      Opremljanje interierjev  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
M15  | 
      Žagarstvo in sušenje  | 
      
  | 
      
  | 
      x  | 
      
  | 
    
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikuluma šole, opravili obveznosti drugih oblik vzgojno-izobraževalnega dela (aktivno državljanstvo in interesne dejavnosti) in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega:
Obvezni del:
Izbirni del:
-